Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

MC-Basen Super Challenge

Business as usual for Jan Jespersen

Super
Challenge 

20/05/08 

MC-Basen Super ChallengeVeteranen fik to nye sejre trods brug af reservemotor
For Jan Jespersen, Herlev, var udgangspunktet for hans forsvar af mesterskabsføringen i MC-Basen Super Challenge ikke det allerbedste. Godt nok havde Honda CBR600 RR-køreren som den eneste i feltet sat en tid på under 50 sekunder for en omgang på Ring Djursland i den første af de to tidtagninger forud for weekendens løb, men i den anden tidtagning kom han slet ikke til start, da hans motor led et alvorligt havari.
 

Det var derfor med en reservemotor, at Jan Jespersen rullede frem til første heat, hvor han på startstregen skulle holde ved siden af Thomas Harding, Slagelse, og Allan Howard Christiansen, Næstved, der på deres større Suzuki GSX R1000 og Yamaha YZF R1 lignede favoritter til sejren. Det var da også Allan Howard Christiansen, som var først ude af hullerne og førte foran Jan Jespersen, men allerede inden afslutningen af første omgang var denne gået i front og havde taget en føring, han ikke senere mistede.

Også Thomas Harding kom forbi Allan Howard Christiansen, men uanset hvordan og hvor meget Thomas Harding forsøgte, kunne han ikke finde den åbning, der skulle til for at komme forbi. Hverken i første eller andet heat, så med yderligere to sejre til de to, Jan Jespersen havde i forvejen fra den foregående afdeling på FDM Jyllandsringen, fører han nu MC-Basen Super Challenge med maksimumpoints.


Trods brug af en reservemotor kunne Jan Jespersen vinde foran Thomas Harding.
(Foto: Henning Smed)

Allan Howard Christiansen scorede to tredjepladser, men kun den første af disse kom han let og ubesværet til. I andet heat fulgte Allan Howard Christiansen d’herrer Jespersen og Harding, men på fjerde omgang blev han passeret af den regerende mester Kim Phillip, Morud, og omgangen efter lykkedes det også for sidste års Danmarksmester i Superbike, Kenn Jensen, Esbjerg, at gå forbi. Kenn Jensen var faktisk så flyvende, at han kortvarigt formåede at tage tredjepladsen fra Kim Phillip, men det blev kun for en kort bemærkning. Vestjyden faldt pludseligt tilbage og måtte i stedet koncentrere sig om at køre sig til en placering midt i feltet, mens det lykkedes Allan Howard Christiansen at fravriste Kim Phillip tredjepladsen.

Feltet i MC-Basen Super Challenge var denne gang beriget med adskille wild card-kørere, hvoraf flere faktisk gjorde comeback.

Det gjaldt ikke mindst Ole Madsen, Ringsted, der efter fire års pause var tilbage i serien, hvor han i det første heat var med fremme i forreste tredjedel af feltet og endte på en ottendeplads. I andet heat var der lagt op til et endnu bedre resultat, da Ole Madsen kørte sig fra ottende- til sjettepladsen, men da han i startsituationen havde været lidt for hurtig til at vride gashåndtaget i bund, fik han 20 strafsekunder for tyvstart, hvilket rykkede ham fra sjette- til tyvendepladsen i det tætte felt.

Weekendens to løb på Ring Djursland bød også på et par styrt. På åbningsomgangen i første heat væltede Steen Hansen, Herning, i trængslen efter hårnålen, men han kunne redde sig i sikkerhed bag autoværnet, mens Frans Thor Jakobsen, Ikast, måtte en tur i asfalten i andet heat.

Stillingen i MC-Basen Super Challenge:

Plac.KørerMærkePoint
1.Jan JespersenHonda CBR600 RR100
2.Thomas HardingSuzuki GSX R 100080
3.Allan HowardYamaha YZF R147
4.Kenn JensenSuzuki GSX R 100044
5.Steven TirsgaardYamaha YZF R639
6.Kim PhillipYamaha YZF R137
Ronnie OurøHonda CBR1000 RR37
8.Ulrik Døssing NielsenKawasaki ZX1033
9.Steen HansenYamaha YZF R626
10.Lars PedersenSuzuki GSX R 100025
11.Klaus K. KjærgaardKawasaki ZX6 RR24
12.Lars Bo PedersenSuzuki GSX R 100018
13.Carsten LundYamaha YZF R615
14.John HøjKawasaki ZX6 RR8
Ole MadsenSuzuki GSX R 10008
16.Benny HaslevSuzuki GSX R 6007
17.Tonni NavrsgaardHonda CBR1000 RR4
18.Dan KorsgaardSuzuki GSX R 7502
Lars Tandrup BlirupSuzuki GSX R 6002
Mikal MillerKawasaki ZX10 RR2
21.Flemming ZweidorffKawasaki ZX6 RR1
Steffen CarlsenYamaha YZF R61

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  •