Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

Valentino Rossis skriver historie - igen

Moto GP 
20/05/08 

- ved MotoGP i Frankrig
Fiat Yamaha køreren, den italienske mega-stjerne og 7-dobbelte verdensmester, Valentino Rossi skrev søndag eftermiddag endnu et kapitel i motorsportshistorien, da han tog sejren i Frankrigs Grand Prix – 5. afdeling af MotoGP verdensmesterskaber. Dermed tangerede italieneren den spanske kører, Angel Nietos rekord som den næstmest vindende MC-kører nogensinde. Begge har de vundet 90 gange – en præstation, der kun er overgået af Rossis landsmand, legenden Giacomo Agostini.
 

Statistik er ofte et taknemmeligt element i sportens verden. For man sammenligner rask væk præstationer udført både halve og hele generationer tilbage i tiden. For Rossis vedkommende gælder, at hans 90 Grand Prix sejre i al væsentlighed er scoret i top-kategorien modsat Nieto, som kun har vundet i de helt små klasser. For Rossi er Agostinis rekord det endegyldige mål og selvom der er langt til de 122 triumfer, som legenden i alt står for, er hans rekord i top-kategorien indenfor rækkevidde: Fire Grand Prix sejrer til og Rossi er side om side med historiens – hidtil – største.

Sejren i Frankrigs Grand Prix blev scoret med stil. Valentino Rossi startede fra 4. bedste startposition og midtvejs i løbet tog han føringen. Siden lagde han så stor afstand til rivalerne, at de fem sekunders forspring, han officielt havde, da målstregen blev passeret, ville have været et godt stykke over 10, såfremt han havde holdt samme tempo på den afsluttende omgang som på de foregående 27.

For Fiat Yamaha køreren betød sejren også, at han tog føringen i kampen om MotoGP verdensmesterskabet. Og for Fiat Yamaha teamet var resultatet af Grand Prix’et, som i øvrigt fandt sted på den berømte Le Mans racerbane, en dobbelt triumf: På 2. pladsen fulgte årets rookie i MotoGP, den unge spanier Jorge Lorenzo, netop på en Fiat Yamaha motorcykel.


Valentino Rossi kørte sig Fiat Yamaha til sejr i Frankrigs Grand Prix i Le Mans og skrev ved samme lejlighed et nyt kapitel i historiebøgerne.
(Foto: Scandinavian Racing Press)

Lorenzos resultat var måske nok sat i skyggen af Rossis sejr. Men hans præstation var mindst ligeså stor. I forbindelse med et uheld, forud for træningen til Kinas Grand Prix for nylig, brækkede Lorenzo sin venstre hæl og kvæstede også højrefoden, så han kun kan humpe af sted på krykker. Men det er kun indtil han sidder i sadlen på motorcyklen. I Kina startede han i løbet og blev nr. 4. På Le Mans blev han 2’er og dermed fastholder han 2. pladsen i VM efter Rossi – en placering han godt nok må dele med Daniel Pedrosa, der kører Honda. Men det generer næppe Lorenzo – for inden Le Mans var Pedrosa den førende i VM!

På 3. pladsen kom endnu en Yamaha-kører, den tidligere Superbike verdensmester, amerikaneren Colin Edwards. Den regerende verdensmester, australieren Casey Stoner, blandede sig løbet igennem i topstriden indtil en mekanisk defekt satte hans Ducati motorcykel ud af spillet.

Næste Grand Prix i MotoGP verdensmesterskabet finder sted om to uger på Mugello racerbanen i Toscana nord øst for Firenze. Her er Rossi stor-favorit, men i et VM, hvor der ud af fem løb har været fire forskellige kørere øverst på skammelen, er intet givet på forhånd.

Resultat, Frankrigs Grand Prix
4. afd. af MotoGP VM
Le Mans, 18. maj 2008:

1. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 44m30,799s
2. Jorge Lorenzo (SPA), Fiat Yamaha, +4,997s
3. Colin Edwards (USA), Yamaha, +6,805s
4. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, +10,157s
5. Chris Vermeulen, (AUS), Suzuki, +21,762s
6. Andrea Dovizioso (ITA), Honda, +22,395

VM-stillingen efter weekend’ens løb:
1. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 97 pts.
2. Jorge Lorenzo (SPA), Fiat Yamaha, 94 pts.
3. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, 94 pts.
4. Casey Stoner (AUS), Ducati, 56 pts.
5. Colin Edwards (USA), Yamaha, 47pts.
6. Loris Capirossi (ITA), Suzuki, 42 pts.

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Le Mans
  • 18/05/08 - Le Mans - Moto GP
  •