Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Chevrolet vandt på Ring Djursland

Danish
Touringcar
Challenge 

19/05/08 

Heatsejr til Henrik – finalesejr til Michael
Til overskriften hører også, at Henrik Lundgaard måtte udgå i finalen efter nærkontakt med en konkurrent, men det kan ikke ødelægge glæden over de fine resultater, som blev kørt hjem søndag.
 

Første heat blev en gentagelse af træning, kvalifikation og opvarmning med Henrik forrest og Michael tæt efter. Det var en meget overbevisende præstation, og spørgsmålet var, om det næste heat med startplaceringer nede i feltet ville kunne køres uden skærmydsler.

De første par omgange blev kørt uden problemer, men da Martin Jensen strejfer Henriks bil ved indgangen til det lange svíng i skoven, bliver det starten på en kædereaktion. Henrik bliver sat på tværs og kører sidelæns udenfor ideallinien uden at tabe sin placering.


Henrik Lundgaard powerslide'er sin Chevrolet rundt på Ring Djursland.
(Foto: Gripping Media)

Ved indgangen til langsiden er der igen kontakt mellem de to, og denne gang koster det en tur gennem sandkassen for dem begge. For Henrik skulle løbet bare køres til ende, mens Michael Outzen beholdt sin femteplads og sikrede sig point.

Til finalen sikrede Michaels placeringer som nummer to og nummer fem ham pole position, og han efterlod ingen tvivl da starten gik. Omgang for omgang blev forspringet øget og da det ternede flag faldt var der ni sekunder til nærmeste konkurrent. Meget imponerende, når man tænker på, at alle 23 kørere havde kvalificeret sig indenfor halvandet sekund.

Henriks løb blev ikke nogen succes. Der var igen meget tæt kørsel og en berøring af en konkurrent betød, at en skærmkant blev presset ned mod fordækket. Den massive røgudvikling gjorde det let at følge bilen, men indikerede også, at det ville blive umuligt at gennemføre finalen.


Et par glade vindere, teamchef Kent Bo Steffensen og Michael Outzen.
(Foto: Gripping Media)

Efter weekendens løb ligger Michael Outzen nu i spidsen af kørernes mesterskab, mens Jenrik er rykket ned som nummer fire. I teammesterskabet er Chevrolet nu på en meget klar førsteplads.

Nu er der en velfortjent pause på tre uger inden alle hold igen mødes på Jyllands-Ringen.

Chevrolet Motorsport Danmark

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Henrik Lundgaard
 • Michael Outzen
 • Chevrolet Motorsport Danmark
 • Perfection Racing
 • Ring Djursland
 • 18/05/08 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her