Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Tyskland

Fantastisk weekend i Lausitz for Thor Qualmann

Polo Cup - DE 
18/05/08 

Det blev success for den unge racerkører Thor Qualmann, i både fjerde og femte løb i ADAC Volkswagen Polo Cup Tyskland. I begge løb endte den unge danske på podiet.
 

I weekenden 16. til 18. maj blev der afviklet 2 afdelinger af ADAC Volkswagen Polo Cup Tyskland samtidigt med det tyske DTM (Deutsche Tourenwagen masters), på EuroSpeedway Lausitz. Allerede i de to kvalifikations-sessioner lykkedes det for Thor Qualmann at imponere med sin kørsel. I den første kvalifikation kørte han sig til en tid der betød han kunne starte fra pole position i første løb. I anden kvalifikation, der blev afviklet lørdag eftermiddag, rakte tiden til en start i anden position.


Thor Qualmann
(Foto: Natascha Theisen)

I løbet lørdag eftermiddag dominerede danskeren løbet fra start til slut, og efter 15 omgang blev Thor Qualman udråbt til vinder.

I femte afdeling af ADAC Volkswagen Polo Cup søndag eftermiddag, beviste Thor Qualmann igen at han er på rette vej til at blive en betydende racer kører. Thor Qualmann startede fra anden position, og kunne i starten forsvare sin position. Det lykkedes dog for Alexander Rambow at overtage positionen, så Thor Qualmann faldt tilbage til tredje position. På dette tidspunkt fik førende Shane Williams en drive-through penalty, for en overhaling i gul flag-zone. Herefter var vejen åben for Rambow og Qualmann, som fik en hård men fair fight på de sidste omgange.


Thor Qualmann
(Foto: Natascha Theisen)

Thor Qualmann udtaler efter løbene: ”Jeg er meget glad. I første løb fik jeg en ”start-to-finish-victory”. Vi havde en del arbejde med dæk og stabilisering. I løbene fandt jeg den rette rytme med det samme, og farten var der. I andet løb havde jeg en lang og fair fight med Alexander Rambow. Det var virkeligt godt. Jeg er meget glad for at kunne stå på podiet i begge løb. Nu ser jeg frem til næste løb på Norrisring. Det er en fuldstændig ny bane for mig, men jeg har set lidt video af løb derfra. Jeg er overbevist om at der vil være hårdt race der.

MRR

Se også:
Tider fra Race 1
Tider fra Race 2
Læs mere om:
  • Thor Qualmann
  • Lausitzring
  • 18/05/08 - Lausitzring - Polo Cup - DE
  •