Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom K torpederet bagud

DTM 
18/05/08 

DTMTom Kristensens chancer for et god resultat i søndagens DTM-løb på Lausitzring så lovende ud efter opvarmningen, hvor den 40-årige dansker var feltets hurtigste.
 

Der var således forhåbninger om, at startplaceringen som nummer syv kunne veksles ud med en topplacering, men efter blot fire sving og lige så mange sammenstød, var danskerens Audi A4 krøllet sammen til en Audi A3.


(Foto: Natascha Theisen)

”Jeg fik en halvdårlig start og tabte et par placeringer, hvilket førte mig ind i en massiv klump af biler i første sving. Jeg fik et puf i siden, men kom forbi en modstander, fik et puf mere og fik atter hevet en placering ind, hvorefter jeg troede, jeg var kommet frelst gennem slagsmålene. Da kantede min teamkollega Alex Prémat mig desværre, uforsætligt, så jeg spandt hele vejen rundt. Her fik jeg så lige et hug mere, hvilket alt i alt nærmest tog livet af min bil. Men Audi er jo kendt for at bygge robuste biler, så jeg kunne fortsætte, selv om al balancen var slået skæv,” fortæller Tom Kristensen fra Tyskland.

”Det var nu ikke den store fornøjelse at æde omgang efter omgang, for aldrig har jeg kørt så svær en DTM-bil, og bedre blev situationen ikke af, at min radio var gået i stykker. Jeg fik ikke besked om, hvornår jeg skulle komme i pit, så jeg valgte at vente to omgange efter min teamkollega Timo Scheiders pitstop. Uheldigvis kom dette helt bag på mine mekanikere, så der tabte vi yderligere terræn. Til sidst kunne jeg tage imod det ternede flag blot tre sekunder efter vinderen Paul di Resta, og det må have set helt godt ud på tv. Beklageligvis var det altså fordi, jeg lige var blevet taget med en omgang, så konklusionen på weekenden er, at det nu kun kan gå fremad. Vi har fem uger til næste løb på Norisring, og med fire forskellige vindere indtil nu er der stadig chancer for et topresultat,” vurderer nordjyden.

Di Restas sejr var den unge skottes første i DTM, og med såvel pole position, hurtigste omgang og en førsteplads var der intet at udsætte på triumfen. For Audi var det glædeligt, at de tre andre topkørere fulgte lige efter, således at mærket stadig fører mesterskabet ved Timo Scheider.

For Tom Kristensen var der desuden lidt trøst at hente i, at han stadig fører team-mesterskabet sammen med Timo Scheider.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Se også:
Tider fra løbet
Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Lausitzring
  • 18/05/08 - Lausitzring - DTM
  •