Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Audis dominans brudt

DTM 
18/05/08 

DTMDet blev ikke til alle gode gange ni for Audi i kvalifikationen til søndagens DTM-løb på Lausitzring. Efter rekorden på otte pole positions i træk måtte den stærke Audi A4 omsider bøje sig for Mercedes’ C-klasse-model, der tilmed satte sig på de første to pladser.
 

Forrest på startrækken holder nemlig den unge skotte Paul di Resta, der får de seneste to års vicemester, canadieren Bruno Spengler ved sin side.

Heller ikke Tom Kristensen kunne således gøre noget ved Mercedes-dominansen. Danskeren skal starte som nummer syv, efter at han i første kvalifikations-runde beskadigede sin opsætning med en afkørsel som følge af at have ramt sand på banen. Herefter var han ikke i stand til helt at matche de øvrige Audi-kørere i toppen.

”Vores strategi i dag var at lade mig og Tomczyk køre en lidt mere aggressiv opsætning, fordi den teoretisk burde have det største potentiale. Til gengæld indsnævrede den også tolerancerne, og desværre fik vi ikke ramt marginerne rigtigt. For mit vedkommende kunne jeg mærke, afkørslen havde taget noget af vejgrebet, så mere var der ikke at hente i dag. Det var til gengæld en utrolig flot omgang af Di Resta, der satte banerekord, og da Mercedes også så stærke ud i deres løbstrim under træning, venter der en hård opgave i morgen.


(Foto: Audi)

Mesterskabet er tættere end nogensinde, hvilket kan ses af, at syv af os kan overtage førstepladsen i morgen. For mig drejer det sig derfor om at disponere løbet rigtigt og vinde nogle pladser. For tre år siden startede jeg otter og blev toer, og et sådant resultat vil være fantastisk igen i morgen,” siger Tom Kristensen.

Vejrudsigten for søndag truer i øvrigt med regn, hvilket vil gøre løbet til et stort lotteri. Denne fjerde afdling af årets DTM-mesterskab kan følges live på Canal+, Speed TV eller ARD fra klokken 13.55.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs også:
Tider fra kvalifikation
Læs mere om:
  • 18/05/08 - Lausitzring - DTM
  •