Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Skal årets fjerde løb give årets fjerde vinder?

207 Spider Cup
DK 

16/05/08 

207 Spider CupPeugeot Spider Cuppen har vist sig meget jævnbyrdig fra sæsonstart
En af årets nyheder i dansk banesport er Peugeot Spider Cuppen, og selv om den nye løbsserie køres med helt identiske sportsvogne, er der tale om en klasse med store variationer. Deltagerne spænder over alt fra kørere, der er avanceret fra gokart, til folk, der har skiftet karrierevej fra f.eks. formelvogne eller standardvogne som DTC.
 

Løbsserien er også meget varieret. Der køres på de fire danskejede baner FDM Jyllandsringen, Padborg Park, Sturup Raceway og Ring Djursland, og netop sidstnævnte bane er i særdeleshed med til at give variation. Ikke kun på grund af dens kuperede form, men også fordi der her både køres langdistanceløb og sprintløb.

Langdistanceløbet fandt sted over fire timer i søndags, og i den kommende weekend gælder det så to sprintløb over 15 omgange. Men hvori ligger den store forskel egentlig udover distancen?

”Langdistanceløbene er ikke noget, der kan gøre mig nervøs, fordi der er masser af omgange, hvor man kan kæmpe om placeringerne,” fortæller Steffen Møller, Århus.


Steffen Møller og Søren Zylauv er to kørere, som står stærkt rustet inden weekendens sprintheats i Peugeot Spider Cup på Ring Djursland.
(Foto: Morten Alstrup)

”Til sprintløbene er jeg mere tændt. Jeg har sommerfugle i maven en halv eller hel time inden løbet, også fordi jeg er ene mand i bilen. Rent mentalt er sprintløbene mere udfordrende, selv om de ikke er helt så fysisk udfordrende som langdistanceløbene.” Til dato er der kørt i alt tre løb i Peugeot Spider Cuppen. To sprintløb på FDM Jyllandsringen, der blev vundet af henholdsvis David Falch, Roskilde, og Tommy Schröter, Vojens, samt sidste søndags langdistanceløb, der havde Søren Zylauv, Holsted, som sejrherre sammen med andenkøreren Martin Jensen, Albertslund. Hvordan vurderer Steffen Møller chancerne for, at fjerde løb får en fjerde vinder – som kan blive ham? ”Jeg kender Ring Djursland godt, og jeg er ret sikker på, at jeg kan klare mig godt, så jeg håber naturligvis på, at jeg kan vinde,” siger Steffen Møller, der har kørt på banen mange gange i Formel Ford og Formel Renault 2.0. ”Men jeg er faktisk overrasket over, hvor dygtige de andre kørere i klassen er. Jeg havde forventet, at jeg kunne køre nogle tiendedele fra dem, men jeg er overrasket over, at David Falch og Wechselberger har været så hurtige, som de er. Men jeg håber på, at jeg kan vinde, men frem for alt skal jeg køre nogle points hjem, nu da jeg måtte udgå med tekniske problemer sidste gang.”

Stillingen i Peugeot Spider Cup:

Pl.KørerTeamPoint
1.David FalchJobcar.dk47
2.Søren ZylauvTeam Den Blå Avis Valvoline44
3.Tommy SchröterDrive 4 Fun37
4.Mike MathiesenTeam Peugeot Køge Sport33
5.Mik KerchlangoTeam Den Blå Avis Valvoline32
6.Steffen MøllerTeam Århus Racing25
7.Jacob LudvigsenTeam Den Blå Avis Valvoline24
8.Allan OlsenTeam Go Racing20
9.Danny Rasmussen207 Spider 300017
Ronny WeschelbergerTeam Peugeot Køge Sport17
11.Johnny Vejlebo NielsenTeam Go Racing14
12.Kent IversenTeam SH Bilcenter Motorsport13
13.Henrik JansenJA Motorsport12
Nicolaj StampeTeam Århus Racing12
15.Jesper TernvaltJA Motorsport9

Fonden Ring Djursland Motorsport

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • David Falch
  • Søren Zylauv
  • Team Den Blå Avis
  • Team Jobcar Racing
  • Ring Djursland
  • 18/05/08 - Ring Djursland - 207 Spider Cup DK
  •