Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar Endurance Championship

Zylauv tager første sejr i Peugeot Spider Cup

Sportscar Endurance
Championship 

15/05/08 

Team Den Blå Avis-køreren Søren Zylauv, Holsted, kørte i pinsen sin første sejr hjem i den nye danske racerklasse Peugeot Spider Cup. Sejren faldt på Ring Djursland i det første langdistanceløb i Spider Cup.
 

Langdistanceløbene strækker sig over fire timer. Forskellen mellem sprintløbene og langdistanceløbene er, at to til tre kørere skal deles om en bil, ligesom der skal afvikles to obligatoriske pitstop med kørerskifte og optankning.

Søren Zylauv delte på Ring Djursland sin racer med Team Den Blå Avis’ Danish Touringcar Championship-kører Martin Jensen. Det skulle vise sig at være et match, der kunne køre stabile og ens tider, hvilket er et must for at vinde i langdistanceløb


Søren Zylauv og Martin Jensen vandt firetimersløb med 13 sekunders forspring.
(Foto: Morten Alstrup)

- Jeg er super glad for, at Martin Jensen ville køre med mig, for vores samarbejde fungerede helt suverænt. Jeg startede i bilen, og kørte den første halvanden time, hvor jeg fik arbejdet bilen fra en 11. plads til en førsteplads. Derefter kom Martin Jensen i bilen, han kørte et super godt stint på ca. en time og 15 min., siger Søren Zylauv, der kørte endnu en time for at lade Martin Jensen køre over målstregen som første mand efter de fire timer

- For vores vedkommende var der ingen dramatik overhovedet, bilen var ikke af banen en eneste gang. Pitstoppene gik som planlagt, og Martin og jeg var meget identiske på tiderne. Han satte en tid, der var 0.06 sekund hurtigere end min hurtigste tid. Så det var meget fedt at få bekræftet, at jeg kan være med hos de allerhurtigste, siger Søren Zylauv, der sammen med Martin Jensen var 13,5 sekunder foran nummer to efter de fire timers ræs.

For Søren Zylauv kommer sejren på helt rette tidspunkt, da den 20-årige racerkører ikke har været helt tilfreds med sin egen præstation i de to sprintløb over 12 omgange, der blev kørt i begyndelsen af maj.

- Det er en super fed fornemmelse at have slået Ronny Wechselberger, der tidligere har kørt Formel 3 i Tyskland, Ronnie Bremer, Jens Edman og Robert Schlünssen, der alle kører DTC i år. Jeg håber, det kan være med til at få øjnene op for mig i mit lokalområde, hvor jeg gerne skulle høste nogle sponsorkroner, for det er en stor nødvendighed for mig nu, siger Søren Zylauv.

- Nu glæder jeg mig bare helt vildt til det næste løb, for nu er jeg kørt i stilling som titeludfordrer – og det er jeg sikker på, at jeg kan leve op til, slutter Søren.

Kerchlango og Bremer på tredjepladsen
For teamets anden bil blev årets første langdistanceløb også en succes. Mik Kerchlango, Charlottenlund, og Ronnie Bremer slutter på en tredjeplads, blot en omgang efter de førende. Det sender Kerchlango op på en samlet femteplads, blot 15 point efter den mesterskabsførende David Falch.

For Jacob Ludvigsen, Karsten Ree og Frank Ludvigsen blev løbet blot 39 omgange gammelt, da motorproblemer satte trioen ud af spillet.

Resultat af første afdeling af Sportscar Endurance Championship/Peugeot Spider Cup
1 Søren Zylauv/Martin Jensen, Peugeot Spider, 234 omgange
2 Ronny Wechselberger/Robert Schlünssen, 234 omgange
3 Mik Kerchlango/Ronnie Bremer, 233 omgange
4 Kent Iversen, 228 omgange
5 Allan Olsen, 227 omgange
6 Jens Kristoffersen, Radical SR3, 225 omgange
7 David Falch, Peugeot Spider, 225 omgange
8 Danny Rasmussen, 225 omgange
9 Mike Mathiesen/Jesper Wulff Laursen, 224 omgange
10 Thomas Mueller, 214 omgange
11 Tommy Schröter/Per Rosenkilde-Hansen, 130 omgange

Ikke fuldførte kørere:
- Steffen Møller/Keeley Pudney, 178 omgange
- Nicolaj Stampe, 138 omgange
- Johnny Vejlebo/Jens Edman, 78 omgange
- Mikael Gustavson, Aquila SR1, 62 omgange
- Jacob Ludvigsen/Karsten Ree/Frank Ludvigsen, Peugeot Spider, 39 omgange
- Michael Jacobsen, Aquila SR1, 37 omgange
- HKH Prins Joachim, Aquila SR1, 27 omgange

Top ti i den samlede stilling efter tredje løb i Peugeot Spider Cup
1 David Falch, 47 point
2 Søren Zylauv, 44
3 Tommy Schröter, 37
4 Mike Mathiesen, 33
5 Mik Kerchlango, 32
6 Steffen Møller, 25
7 Jacob Ludvigsen, 24
8 Allan Olsen, 20
9 Danny Rasmussen, 17
- Ronny Weschelberger, 17

Bo Skovfoged

Læs mere om:
  • Mik Rupert Kerchlango
  • Søren Zylauv
  • Team Den Blå Avis
  • Ring Djursland
  • 10/05/08 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •