Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Team Telesikring vil i top 3

Danish
Touringcar
Challenge 

13/05/08 

Team Telesikring Racing satser på at have en mand på podiet både blandt privatkørerne og de professionelle på Ring Djursland.
 

Næste udfordring for det nye Team Telesikring Racing bliver årets andet løb i Danish Touringcar Championship. Det bliver en udfordring, der er lidt større end ellers, for løbet køres på Ring Djursland. Teamets to kørere kender banen ganske godt, men de har kun kørt ganske lidt på den bag rattet af en DTC-racer. For Peter Ager bliver weekendens løb således hans første i klassen på Ring Djursland, mens Tom Pedersen kun en enkelt gang tidligere har kørt DTC-løb på den svære bane.


(Foto: Team Telesikring Racing)

Team Telesikring Racing søgte derfor i forgangne weekend på Ring Djursland at sikre sig optimale forberedelser ved at teste på banen.

- Som vi kan se på tiderne fra testen, ligger Tom lidt nede i forhold til forhjulstrækkerne i feltet, men vi har en lille fordel ved, at to af de stærke kort i feltet ikke kommer til start, siger teamchef Dannie Bergmann. – Der er så bare nogle andre kørere, som kører stærkt, men vi arbejder på at gøre det så godt, som vi kan, og vi har da forventninger om at ligge i top 3.

Ikke Tom Pedersens kop te
Ring Djursland er kendt som en udfordrende bane, der med sin kombination af niveauskift og blinde sving skiller fårene fra bukkene. Det er med andre ord en bane, der kræver talent. Men det er ikke nok.

- Jeg bryder mig ikke om denne her bane, for det har aldrig rigtigt spillet for mig på Ring Djursland, siger Tom Pedersen. – Hvis jeg vidste, hvor problemet lå, ville jeg have ændret det med det samme, men jeg ved det ikke.


Tom Pedersen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Ved testdagen på Ring Djursland endte Tom Pedersen med at sætte femte bedste tid af de tilstedeværende, men i forhold til de bedste mangler han et halvt sekund pr. omgang.

- Chevroletterne var hurtige, men vi arbejder fortsat videre på at finde et set-up, som passer. Jeg har ikke så høje forventninger til løbet på Ring Djursland, men jeg vil bare forsøge at samle så mange points som muligt, slår Tom Pedersen fast.

Peter Ager jagter sæsonens første podieplads
Da sæsonen i DTC begyndte for en uge siden, blev Peter Ager nummer fire blandt privatkørerne. Denne her gang er hans målsætning at komme en plads længere frem, så han kan sikre sig sæsonens første podieplads i DTC Cuppen.

- Efter testen på Ring Djursland har det set fornuftigt ud, og på den baggrund føler jeg godt, at jeg kan have en målsætning, der hedder at komme i top 10 generelt og så at komme på podiet i privatcuppen, siger Peter Ager.


Peter Ager.
(Foto: Motorsporten.dk)

Søndagens løb bliver som sagt det første for ham i en DTC-racer på Ring Djursland, og selv om vestjyden i de sidste mange år primært har kørt løb i en forhjulstrukket racerbil, har han tidligere erfaring med hurtige baghjulstrukne biler på banen. Det er sket i henholdsvis en Formel Renault-racer og en historisk de Tomaso Pantera-sportsvogn.

- BMW’en adskiller sig ved, at der bare er mere greb på denne bil i forhold de to andre, sammenligner Peter Ager. - De Tomasoen kunne man trække ud af hjørnerne med, men når man kommer ud af Skoven med DTC-bilen, er det lige som at sparke i en dyne. De Tomasoen trak bare afsted og det gjorde Formel Renaulten også, men DTC-bilen kører rigtig godt.”

Team Telesikring Racing


Læs mere om:
 • Peter Ager
 • Tom Pedersen
 • Team Telesikring Racing
 • Ring Djursland
 • 18/05/08 - Ring Djursland - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her