Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Sportscar Endurance Championship

Eksperterne kom på overarbejde

Sportscar Endurance
Championship 

15/05/08 

Peugeot 207 Spider Cup klassen er ny i Danmark, derfor havde Peugeot Sport i Frankrig stillet et par eksperter til rådighed, for de danske deltagere i starten af denne sæson.
 

Både i forbindelse med første afdeling af Peugeot 207 Spider Cup på Jyllands Ringen, og Sportscar Endurance Championship 4-timers løbet som blev kørt Ring Djursland denne weekend, havde Peugeot Sport sendt to franske teknikere til at bistå de danske kører og deres teams.

Til de første to sprint løb på Jyllands Ringen, var det meste af de franske teknikers opgave at hjælpe med opsætning af bilerne, men da bilerne skulle til at køre i fire timer på Ring Djursland fik fabrikkens eksperter for alvor travlt.


De franske eksperter før det gik løs.
(Foto: Motorsporten.dk)

Solen skinnede fra en skyfri himmel, og temperaturen var så høj at søndagen på Ring Djursland mest af alt mindede om sydlandske forhold, hvilket medførte at mange af Peugeot 207 Spider bilerne pludselig fik helt nye og uventede problemer.

Det betød at de to franske teknikere virkelig skulle til at arbejde, og hver bil som kom ind med problemer blev noteret.
Og det må siges, at der blev arbejdet, for at få noteret alle fejl på bilerne. Alt blev skrevet at de to eksperter, hvad tid bilen kom ind, startnummer, hvem var kører i bilen da fejlen opstod, hvad var problemet med bilen og hvordan det blev løst.
Det var desværre ikke alle biler som fik løst deres problemer, og flere måtte derfor udgå af løbet.

Sammen med de to franske teknikere var også Michel Zohar fra Alternative Engineering, som fremover vil være den danske tekniske konsulent for Peugeot Spider Cup i Danmark.


Michel Zohar.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det viste sig at Peugeot 207 Spider bilerne havde to generelle problemer.
Kølesystemet blev overbelastet ved lange løb, samy at motorrummet bliver så varmt at isoleringen på ledninger i motorrummet smelter, hvilket skaber store problemer.

Den franske tekniker William Briand udtalte til Motorsporten.dk:
”Det har været en både sjov, travl og meget lærerig weekend, hvor vi har set helt nye fejl bilerne - fejl som ikke tidligere er opstået, da de hidtil kun har kørt sprintløb.”

Selch

Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 10/05/08 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •