Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Fik kæmpet sig til overraskende podieplads

Le Mans
Series 

11/05/08 

For tredje gang ud af tre løb sikrede Team Essex sig en plads på podiet i LMP2-klassen i et Le Mans Series-løb. På den belgiske Grand Prix-bane Spa blev Casper Elgaard og John Nielsen nummer tre, og selv om duoen tidligere har vundet løbet generelt, var slutresultatet faktisk en glædelig overraskelse. Modgangen og uheldene regnede nemlig ned over det danske team.
 

”Da løbet var en time gammel, var en podieplads totalt uopnåelig, men vi gav ikke op. Vi fightede videre, for løbet var langt og alting kunne ske, og det viste sig også at være den rette indstilling,” fortæller teamchef John Nielsen. ”Egentlig er vi dybt chokerede over, at vi kunne blive nummer tre med alle de problemer, vi har haft, men bilen kørte upåklageligt og mekanikerne udførte pitstoppene lige efter bogen, og da nogle af vores konkurrenter så til sidst fik problemer, kunne vi pludselig avancere.”


Casper Elgaard og John Nielsen (th) kom på podiet trods modgang.
(Foto: Team Essex)

Træningerne og tidtagningen i de to foregående dage havde været svære for Team Essex, der også blev sat tilbage i dagens 1000 km løb. Ja, faktisk inden løbet overhovedet kom i gang.

”På opvarmningsomgangen kommer jeg og en af de andre LMP2-biler for tæt på hinanden, så jeg får ødelagt fronten på bilen og må køre i pit,” forklarer Casper Elgaard. ”Mekanikerne var hurtige til at sætte en ny på, men jeg bliver ikke lukket rettidigt ud på banen igen, så allerede fra start var vi næsten en omgang efter.”

Bedre blev det ikke af, at løbets dommere mente, at det var det danske team, der havde forårsaget sammenstødet, hvorfor man idømte dem en stop-and-go-straf på tre minutter, hvilket satte Team Essex yderligere halvanden omgang tilbage. En punktering kostede også et pitstop, der ikke var planlagt, så da de to første af det mere end fem timer lange løb var kørt, befandt Team Essex sig helt nede på ottendepladsen i LMP2-klassen.


John Nielsen og Casper Elgaard inden starten på løbet på Spa.
(Foto: Team Essex)

”I forhold til vores konkurrenter var vi rigtig godt med på speeden, så vi begyndte stille og roligt at arbejde os frem i klassen,” fortæller Casper Elgaard, der overgav bilen til John Nielsen. Efter løbets fjerde time var Team Essex nummer seks, men i løbet af de sidste fem kvarter af løbet formåede man at passere tre af konkurrenterne og dermed indtage den sidste plads på podiet efter Van Merksteijn Racing (der vandt årets første løb i Barcelona) og Horag Racing.

”Vi havde naturligvis håbet på en gentagelse af vores præstation fra 2005 (hvor Team Essex vandt), men set i lyset af omstændighederne er tredjepladsen yderst tilfredsstillende,” siger John Nielsen opsummerende.

”Næste stop er nu Le Mans, og det er med en rigtig god fornemmelse, at vi drager til Frankrig i næste måned. Bilen kører upåklageligt. Der er ikke nogen tekniske problemer af nogen art, og vores pitmandskab har endnu engang bevist, at de også mestrer opgaven med at give bilen fire ny dæk og en tankfuld benzin i lyntempo.”


Læs mere om:
  • Team Essex
  • Spa-Francorchamps
  • 11/05/08 - Spa-Francorchamps - Le Mans Series
  •