Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Katastrofeoptakt for Team Essex

Le Mans
Series 

11/05/08 

Team Essex har haft den værste tænkelige optakt til dette års udgave af det legendariske 1000 km løb på Spa, som teamet ellers vandt generelt i 2005. Flere uheld har forfulgt teamet på den belgiske Grand Prix-bane, og det kulminerede under tidtagningen lørdag eftermiddag.
 

”Ved tidtagningerne i de to sidste løb valgte vi at blive længe i pitten for at undgå trafikken, men det har ikke været den helt optimale strategi, så denne gang valgte vi at gå på banen med det samme,” siger Casper Elgaard, der blev tildelt opgaven med at køre tidtagningen.

”Jeg var på min første flyvende omgang, da der kom rødt flag, mens jeg var midt i den tredje sektor af banen. Jeg måtte køre i pit, og da tidtagningen blev genoptaget, kom jeg på banen igen, blot for at det samme skete igen. Så var dækkene færdige. Ærgerligt!”


Casper Elgaard blev stoppet af rødt flag 2 gange.
(Foto: Team Essex)

Slutfacit blev blot ottendebedste omgangs tid for det danske team, der også i de frie træninger har været forfulgt af uheld. Fredag blev John Nielsen påkørt bagfra af Jan Lammers fra Horag Racing, og efter at man i løbet af aftnen havde fået repareret bilen igen, gentog situationen sig. Her var det blot Jan Lammers’ teamkammerat Fredy Lienhard, som kørte op bagi Casper Elgaard og ødelagde Porschens bagende.

”Det er vores hidtil dårligste kvalifikation i år, men i en sådan situation er der kun en ting at gøre, og det er at kikke fremad,” siger teamchef og kører John Nielsen.

Løbet starter søndag klokken 12.50, og det afsluttes efter 1000 km eller 6 timers kørsel.


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • John Elgaard Nielsen
  • Team Essex
  • Spa-Francorchamps
  • 11/05/08 - Spa-Francorchamps - Le Mans Series
  •