Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SR1 Challenge

Prins Joachim stiller op i sportsvognsløb

SR1 Challenge 
09/05/08 

Søndag sidder motorprinsen bag rattet af dansk bygget prototype
Søndag er der premiere på den nye løbsserie Sportscar Endurance Championship, hvor racersportsvogne bygget efter de samme principper, som kendes fra Le Mans og de store udenlandske baner, stiller til start. Det sker på Ring Djursland, der i weekenden har sæsonpremiere, men det er ikke den eneste premiereoplevelse, weekenden kan byde på.
 

Der er også Danmarkspremiere for den nye danskbyggede Aquila SR1-racersportsvogn, hvor man på fabrikken i Gram i vintermånederne har haft travlt med bygge en række nye biler til klassen. En af dem er blevet afleveret til den historiske team CortinaRacing.dk, som nu melder sin ankomst til søndagens løb, hvor de tre chauffører på bilen bliver teamets faste trio Prins Joachim, Møgeltønder, Martin Berner, Rønnede, og Oscar Davidsen Siesbye, København K.


Prins Joachim skifter søndag Lotus Cortinaen ud til fordel for den nye danskbyggede Aquila SR1.
(Foto: Morten Alstrup)

Premiereløbet i Sportscar Endurance Championship går over fire timer. Det hele starter klokken 13.00, og det mandskab, som klokken 17.00 har gennemført flest omgange, bliver kåret som vinder. For Martin Berner og Oscar Davidsen Siesbye bliver der tale om en ny udfordring, da de er vant til at køre sprintløb over typisk 10 eller 15 omgange i deres Lotus Cortina-racere.


Den er en Aquila SR1 magen til denne, Prins Joachim skal køre sammen med Martin Berner og Oscar Davidsen Siesbye.
(Foto: Morten Alstrup)

For Prins Joachim er der derimod tale om deja-vu, da han tidligere har kørt langdistanceløb. I 2003 delte han en af Team Essex Invests BMW 320i E46-modeller sammen med John Nielsen, Horsens, og Casper Elgaard, Århus, hvor de på Padborg Park blev nummer tre i netop et firetimers løb. Men det er første gang motorprinsen kører løb i en sportsprototype.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • HKH Prins Joachim
  • Martin Berner
  • Ring Djursland
  • 10/05/08 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •