Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Danmark

Brian Mikkelsen: “Den bil er sjov at køre”

Polo Cup - DK 
10/05/08 

Den tidligere mærkeklassemester positivt overrasket over Polo Cuppen
Der er stort set kun en Formel Ford-racer, han ikke har prøvet at køre. Ellers har Brian Mikkelsen, Vejle, prøvet stort set alle de klasser, der findes på de danske asfaltbaner. Danish Touringcar Championship. OK Saxo Cup. Renault Clio Cup. Yokohama Cup. Og i den forgangne weekend blev det så også til et møde med Volkswagen Polo Cuppen. Et møde, han ikke har fortrudt.
 

”Den bil kører rigtig godt og er sjov at køre. Jeg fristes til at sige, at den er utrolig letkørt, men jeg gør det ikke, for det piller bare noget af glansen ved min sejr væk…” siger Brian Mikkelsen og griner med klar hentydning til det resultat, han opnåede på FDM Jyllandsringen.


Brian Mikkelsen var glædeligt overrasket over mødet med Volkswagen Polo Cuppen i søndags.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Østjyden har i år valgt at koncentrere sig om at køre langdistanceløb, og at han vil være til stede på de løbsweekender, hvor der i år køres Volkswagen Polo Cup, skyldes udelukkende en aftale om at agere som coach og rådgiver for Petter Granlund, Norge, som kører DTC.

”Hvis ikke det var fordi, jeg skulle følge Petter, så ville jeg godt have taget en fuld sæson i klassen, for jeg blev meget overrasket over den,” siger Brian Mikkelsen. ”I denne weekend prøvede jeg så begge dele, og selv om jeg skulle hjælpe Petter, kunne jeg stadig koncentrere mig om det, for jeg vidste, at der ville blive taget vare om den racerbil, jeg skulle køre.”

Alle bilerne i Volkswagen Polo Cup er identiske. De serviceres af den samme, faste stab af mekanikere, som sørger for, at bilerne står klar til kørerne, når de ankommer til racerbanerne på løbsdagen. Det eneste, de selv skal have med, er en gyldig racerlicens og deres personlige sikkerhedsudrustning.

”Hele organisationen, som står bag, er utrolig professionel anført af Jørgen Weinreich og hans folk,” fortæller Brian Mikkelsen.

”Bilerne står linet op med ens navn på og de reklamer, der skal være, når man kommer. Polo Cup-mekanikerne checker bilerne, læser fejlkoder ud og checker, hvor mange gange man har været i omdrejningsbegrænseren. Det er noget, jeg varmt kan anbefale, uanset om man er erfaren eller nybegynder. Klassen er på samme stadium, som da Saxo Cuppen i sin tid blev lanceret, og det er nok Danmarks billigste og nemmeste klasse at køre racerløb i. Hvis man bare vil ud at hygge sig, er det ikke ensbetydende med, at man absolut behøves at købe nye dæk. Så kan man sagtens klare sig på gamle.”

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Brian Mikkelsen
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Polo Cup - DK
  •