Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Team Essex vender tilbage

Le Mans
Series 

08/05/08 

- til bane med gode minder
Det er med gode minder, at Team Essex i denne weekend stiller til start i årets tredje afdeling af Le Mans Series. Løbet køres nemlig på den legendariske belgiske Spa-bane, hvor Casper Elgaard og John Nielsen for tre år siden nød udsigten fra sejrspodiets øverste trin.
 

”I 2005 vandt Team Essex vores hidtil største internationale sejr - en generalsejr i Spa 1000 km,” husker John Nielsen tilbage. ”Det var simpelthen fantastik. Vi havde på det tidspunkt lagt en anmeldelse ind til Le Mans, som ganske klart havde sat os i en favoritsituation til en generalsejr på Le Mans, da vi slog hele eliten inklusive Audi den eftermiddag. Le Mans-organisationen valgte ikke at give os en starttilladelse og dermed endte Spa-sejren som det eneste resultat, vi tog i international motorsport det år.”

”I år er situationen anderledes. Vi har fået starttilladelse til Le Mans og med sejren fra det seneste løb på Monza står vi godt rustet til at være med i toppen igen i LMP2 klassen med vores Porsche RS Spyder.”


Team Essex tog sejren i sidste løb på Monza.
(Foto: Team Essex)

John Nielsen og Casper Elgaard ligger på andenpladsen i kampen om LMP2-mesterskabet efter den hollandske duo Peter van Merksteijn og Jos Verstappen. Med sejren for fjorten dage siden på Monza reducerede Team Essex hollændernes forspring til bare to points, og siden da har den stået på forberedelse sammen med teamets dækleverandør.

”Vores dækleverandør Dunlop er igen klar med en ny type dæk, som med al sandsynlighed ville bringe endnu en forbedring i forhold til konkurrenterne, som kører med Michelin-dæk,” forklarer John Nielsen. ”Grunden til, at vi sammen med vores partner Dunlop stadig er lidt bagud, er den simple, at hele udviklingsprogrammet samt de sidste to års race med Porschen i Amerika er blevet gennemført med Michelin på bilen. Men det forspring, de har, er vi sammen fast besluttet på at minimere.”


Ligesom på Monza venter der en hård kamp med Van Merksteijn Racing.
(Foto: Team Essex)

”Sidste gang var vi i teamet bedre end alle konkurrenterne,” siger Casper Elgaard. ”Det skal vi også være denne gang. Det skulle gerne blive til en vane.”

Praktiske oplysninger om weekendens løb i Le Mans Series:

Tidsplan:

Fredag13.0060 minutters fri træning
16.5060 minutters fri træning
Lørdag09.4560 minutters fri træning
14.2020 minutters kvalifikation for LMP1/LMP2
Søndag08.4520 minutters opvarmning
12.50Start på Spa 1000 km
18.50Seneste sluttidspunkt for løbet

TV-dækning af weekendens løb i Le Mans Series

Søndag

Klokken 12.45 - 13.15Eurosport
Klokken 12.45 - 14.00Motors TV
Klokken 15.00 - 19.00Motors TV
Klokken 22.45 - 23.15Eurosport

Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • John Elgaard Nielsen
  • Team Essex
  • Spa-Francorchamps
  • 11/05/08 - Spa-Francorchamps - Le Mans Series
  •