Go Kart
09/05/08

Nikolaj bor nærmest i en kuffert,
og som HC Andersen skrev: At rejse er at leve

Først skulle team Møller Madsen en tur til det nord Jyske, der er lige et mesterskab i Dansk super kart som skal forsvares, og efter at Nikolaj allerede har kørt flere løb i udlandet, så var det noget af en udfordring at skulle køre på den kolde, blæsende go-kart bane i Thy.

Første løbs afd. i årets super kart bød på 2 løb med i alt 4 tællende finaler, som alle tæller med i den samlede super kart, nøgle ordet i år er stabilitet.

Hele lørdag viste Nikolaj tænder, det var hans første optræden på Dansk asfalt, med grej fra TONY junior kart teamet, og med karter lavet til, ekstrem greb på en varm go-kart bane i Italien, gik det faktisk super godt, pre finalen blev suverænt vundet og Nikolaj lagde op til at løbet skulle blive lidt af en walk over. Men under oplejningen til lørdagens finale slog tændrøret et sidste prut og afgik ved døden ca. 150 meter før starts linien, og dermed måtte vi desværre se den forsvarende mester sidde ude på banen indtil rustvognen samlede sammen.

Søndagens vejr gav igen ekstra udfordringer til alle, hjul af, regnhjul på i en konstant rytme, og løbet blev en evig fight med dæktryk og rigtigt dækvalg.
Konkurrencen i årets super kart er benhård, ingen plads til fejl og Nikolaj måtte kæmpe med alt hvad der overhovedet var muligt, men marginalerne var ikke lige på Nikolajs side, han sluttede søndagens finaler med to 3. pladser.

Bedst placeret efter første løbs weekend, i super karten i kf3 er Michelle Gatting, Nikolaj fik begrænset sit tab til at ligge på en samlet 4. plads kun 23 point efter den førende Michelle.

Allerede søndag aften, kort efter præmieoverrækkelsen drog teamet af sted igen, nu gik retningen mod South Garda, hvor TONY kart havde indkaldt til test dag, mandag kl. 10.00.
Og her kommer regningen så for at være officiel TONY junior kart driver, der var ingen kære mor, på med hjelmen og så blev Nikolaj banket igennem, 10 omgange ind, hurtig tår at drikke ud igen.

Nikolaj udtaler: Jeg var helt flad, de sendte mig bare på banen konstant, men da jeg kiggede på Marco Ardigo som ikke engang tog sin hjelm af for at drikke kunne jeg jo ikke så godt brokke mig.

Men efter 200 omganges test for fabrikken, vendte teamet snuden hjemover til Søndersø.

Allerede torsdag skulle teamet af sted igen, denne gang stod den på Tom Trane trophy i Göteborg.
Et løb som skulle bruges til en tidlig forberedelse til årets EM kvalifikation som finder sted på Team 13 banen nord for Göteborg, d. 12-13 juli.
Hele fredagen stod på test og justeringer og igen blandede vejret sig, så der blev budt på ekstra arbejde til den hårdt kæmpende mekaniker Jacob Bachiry.
Lørdagens race blev fordelt ud på 2 indledende heats og en afsluttende finale og teamet valgte at bruge løbet som en general test, hvor det mere handlede om at prøve flere forskellige ting frem for at gå målrettet efter at toppe.
2. hurtigste tid i tidtagningen, med en magen på 1,3/10 efter Svenske Måns Grenhagen, gav selvfølgelig en indikering om at Nikolaj havde fart i hans TONY kart.
Men i de 2 indledende heats blev det til en 2. og 4 plads, så der var lagt op til en hård finale.

Hele 5 af de førende fra WSK lå med i fronten af finalen, hvilket også ligger et stort pres på de Danske KF3 kørere op til kvalifikationen senere på sommeren, 72 kørere får adgang til EM finalen, der skal køres 3 kvalifikations afd. og antallet af deltagere som går videre afhænger af deltager antallet i hver enkelt kvalifikation, dog forskriver reglerne at et land maks. må sende 50 deltager. Men et snit bliver sikkert omkring 24 pr region.

Det blev ikke til den helt store succes i finalen, set med sports resultat, men Nikolaj fik testet og afprøvet forskellige opsætninger, og ved nu mere om hvad man ikke skal.
Vinder af årets Tom Trane trophy blev Måns Grenhagen, Nikolaj sluttede på en 6 plads. Bedst placeret dansker blev Thomas Krebs på 3. pladsen. Hollandske Nyck de Vries som ligger på en 3. plads i WSK sluttede 4.

Lektier og andet skolestof, skal laves på rekord tid, for allerede tirsdag, var der afgang igen, nu skulle teamet igen til Lonato, ved bunden af Garda søen, nu lyder udfordringen på 4. afd. af World Series Karting, Nikolaj ligger på en samlet 4 plads, kun 9 point efter førende Brandon Maisano fra Frankrig.

Og denne gang køre Nikolaj med nr. 179 frem for nr. 17 som vi plejer at se.