Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

207 Spider Cup - DK

Ny udfordring for Peugeot Spider Cup-kørerne

207 Spider Cup
DK 

07/05/08 

207 Spider CupPå søndag skal de nye sportsvogne deltage i deres første langdistanceløb
I den forgangne weekend var der Danmarkspremiere for den nye Peugeot Spider Cup. På FDM Jyllandsringen rullede 14 kørere i deres identiske åbne racerbiler ud på asfalten og udkæmpede en række dueller i to sprintløb over hver tolv omgange. Men nu venter der en ny og endnu større udfordring for chaufførerne.
 

På søndag har Ring Djurslands premiere på den nye langdistanceserie Sportscar Endurance Championship, hvor der køres et fire timer langt løb for specialfremstillede sportsvogne inddelt i tre klasser. Den største af disse klasser bliver klassen for de nye Peugeot Spidere, idet løbet også tæller til årets Peugeot Spider Cup.


Efter to sprintløb gælder det nu sæsonens første langdistanceløb i Peugeot Spider Cup på Ring Djursland.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

For deltagerne i Peugeot Spider Cuppen bliver det forestående løb meget anderledes end sidste weekends premiere. De bliver nemlig ikke ene om at sidde bag rattet af deres sportsvogne. Reglementet i langdistanceløbene foreskriver nemlig, at kørerbesætningen mindst skal bestå af to kørere, selv om det også er muligt at anvende hele tre mand, ligesom der som minimum også er indlagt to obligatoriske pitstops, hvor man dels skal skifte chauffører, dels skal tanke bilerne op.

Blandt de kørere, som denne gang forstærker feltets faste kørere, er der mange stærke og erfarne navne iblandt.

Tommy Schröter, Vojens, som var en af vinderne i premiereweekenden, danner således par med Per Rosenkilde-Hansen, Vojens, og netop denne duo har stor erfaring med langdistance-disciplinen, da de er regerende mestre i søsterserien for standardvogne. Team Go Racing, der står bag de to biler, som Allan Olsen og Johnny Vejlebo Nielsen, begge Holbæk, kører, har allieret sig med teamets nye DTC-kører, Jens Edman, Sverige. Han vender dermed tilbage til Ring Djursland, hvor han for snart to år siden var udsat for et alvorligt uheld.

Også andre teams har hentet forstærkning fra DTC-feltet. Team Den Blå Avis Valvoline indsætter således tre biler, og her har bl.a. man sat teamets egen DTC-kører Martin Jensen, Albertslund, sammen med Søren Zylauv, Holsted, mens den nye Mercedes-kører Ronnie Bremer, USA, danner par med Mik Kerchlango, Charlottenlund.

Team Aarhus Racing er dog det mandskab, der har været længst omkring for at finde en kører til en af sine biler. Fra den anden side af jordkloden har man hentet Keeley Pudney, New Zealand, der skal dele en af teamets biler med Steffen Møller, Århus.

Morten Alstrup


Læs alt om DEC / SEC weekenden på Ring Djursland den 10. og 11. maj.
Læs mere om:
  • David Falch
  • Johnny Vejlebo Nielsen
  • Jobcar.dk
  • Team Go Go Vitesse
  • Ring Djursland
  • 10/05/08 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •