Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Team BYGMA Jason Watt Racing bestod prøven

Danish
Touringcar
Challenge 

06/05/08 

Da TV2-Sporten, den 14. marts, bragte nyheden om at Jason Watt dannede sit eget team, var det en overraskende nyhed for de fleste!
 

Efter "blot" at skulle varetage pladsen bag rattet de foregående år i karrieren, så forpligtede Jason sig nu, som teamchef, til at stå med ansvaret for et helt team og sørge for at der er styr på alle de praktiske - og nødvendige - aspekter, som for én udenforstående til tider kan virke som petitesser.

Så med små tre måneders forberedelse og en racerbil, som havde forladt Seat Sport onsdag den 23. april og krydset den danske grænse to dage senere, var det naturligvis en spændt Jason Watt som indtog Jyllands Ringen i den netop overståede løbsweekend.

Var der afventende, og eventuelle skeptiske miner, rundt blandt det danske racer-folk, så fik den tidligere mester hurtigt slået fast med syvtommer søm, at han hører til i den skrappe ende af 2008 sæsonens DTC-felt, denne gang i en forhjulstrukket bil.

Allerede lørdag, efter både dagens træning og tidtagning, lykkedes det Jason at finde sig så godt tilrette i Seat Leon'en, at dén altid optimistiske kører var iklædt et lidt bredere smil end normalt. Taget hele tidsperspektivet i betragtning, Jason kørte sin første funktionstest torsdag den 1. maj, var der nok ikke mange, som overhovedet havde håbet på tider der rakte til placeringer midt i feltet.

Søndagen bød i første omgang på stor tilfredsstillelse. Under WARM-UP lykkedes det Jason, at køre 5. bedste tid.

I 1. kvalifikationsheat havde Jason kæmpet sig op på en flot placering som 7'er, da han desværre blev udsat for en påkørsel, hvilket resulterede i et spin som sendte ham direkte bagest i feltet. Rigtigt ærgerligt, for kørslen og omgangstiderne varslede om gode resultater. Køreren som skubbede den uheldige Jason af banen blev senere tildelt et gult kort og vil blive rykket 6 pladser tilbage på gridden ved næste afdeling på Ring Djursland.

Trods det dårlige udgangspunkt med en startplacering som nr. 25 til 2. kvalifikationsheat blev den hvide Seat Leon kørt op som nummer 16 i feltet, og da resultaterne fra de to første heat opgøres, rakte det til en position som nummer 21 til finalen - dermed var det altså ikke lykkedes Jason at få kørt nogle point ind på kontoen, men det skulle hurtigt ændre sig.

Da starten gik til 2008-sæsonens første finaleløb, måtte Jason affinde sig med at se størstedelen af DTC-feltets bagruder foran sig. Men dette var bestemt ikke en situation som huede den ivrige kører, og kampen mod point blev iværksat. Så med gå-på-mod og eminent kørsel flaskede tingene sig sådan, at Jason fik kørt sig op fra en position som nummer 21 til at køre over målstregen som syver, og der blev indkasseret 9 point!


(Foto: Jeppe Rimmen)

Med den præstation ser det ser lovende ud for Jason i resten af sæsonen. Ingen tvivl om at den forhjulstrukne Seat og Jason er et bedre miks end ham og den tidligere baghjulstrukne BMW, og med den begrænsede tid der var til rådighed op til åbningsløbet, er vi mange der spændt følger med om to uger, når der atter skal køres løb på Ring Djursland - for hvad kan teamet så ikke opnå med "så meget" tid til rådighed??

Team BYGMA Jason Watt Racing
Camilla Bonde


Læs mere om:
  • Jason Watt
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her