Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen suveræn på Jyllands Ringen

Danish
Touringcar
Challenge 

06/05/08 

Jan Magnussen var suveræn, da første afdeling af DTC blev afviklet på Jyllands Ringen i weekenden. I sin BMW fra Team Den Blå Avis Valvoline Racing vandt Jan Magnussen to af søndagens tre løb, heriblandt finaleløbet.
 

I første heat startede Jan Magnussen fra anden startposition, da han under tidtagningen ikke havde en fri omgang og dermed blev slået af Tom Pedersen med 2/100 sek. Selvom Jan Magnussen var klart hurtigst i første heat og pressede Tom Pedersen hele vejen, så kunne han ikke finde en vej forbi og måtte tage til takke med andenpladsen, da der blev viftet med det ternede flag.

”Tom kørte fair hele vejen igennem. Han spærrede selvfølgelig, men han var fair og gjorde ikke mere, end jeg selv ville have gjort. Jeg kunne måske have presset mig forbi, men det var ikke uden risiko og så var det mere sikkert at gå efter de 17 point” forklarede Jan Magnussen efter første heat.

I andet heat startede Jan Magnussen fra syvende startposition, da der byttes rundt på top 8 fra første heat. Jan fik en forrygende start og kom efter en tæt kamp med Kristian Poulsen op på tredjepladsen efter første omgang. Kort efter passerede han Henrik Lundgaard og satte så efter førende Kasper Jensen, som han fik overhalet for enden af start/mål langsiden. Derefter var føringen ikke truet og endnu 20 point var i hus.

Finalen startede Jan Magnussen fra Pole Position og herfra dominerede han løbet fra start til mål.


(Foto: Christina Bergdahl)

”Det er den bedst tænkelige start på sæsonen. 57 point ud af 60 mulige, mere kunne jeg ikke have ønsket. Jeg misser næste afdeling på Ring Djursland, så jeg ved, at jeg skal jagte de andre derefter, så derfor var det vigtigt, at få så mange point på kontoen fra start. Samtidig har Kevin (Jans 15 årige søn – red.) vundet sin to første løb i Formel Ford, så det har været en helt fantastisk weekend. Jeg er bare så stolt af ham og er sikker på, at vi har masser at snakke om i bilen på vej hjem” sagde Jan Magnussen efter løbet.


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Team Den Blå Avis
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •