Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Super Aguri lukker og slukker

Formel 1 
06/05/08 

Her til formiddag (tirsdag) kom meddelelsen fra Super Aguri. Teamet trækker sig fra deltagelsen i Formel 1. Og det er selvfølgelig en trist Aguri Suzuki der er nødsaget til at komme med meddelelsen.
 

Når det tyrkiske Formel 1 Grand Prix køres på søndag, så bliver det kun med 20 biler på gridden. Super Aguri kom her til formiddag med meddelelsen om at teamet trækker sig fra videre deltagelse i Formel 1.

Der har ellers været gjort en del forsøg på at redde teamet, som med stor støtte fra Honda nærmest udgjorde Hondas b-team, og så alligevel ikke. Honda har godt nok pøst mange penge, teknisk hjælp og materiel i teamet, men nu har Honda valgt at sige stop.

Men inden det kom så vidt, sprang flere sponsorer fra idet de ikke selv kunne skaffe pengene til sponsorater. Et mislykket forsøg på at sælge store andele af teamet til engelsk konsortium, gjorde kun ondt værre og helt galt gik det for Super Aguri da Honda vel egentlig sagde nej til at den tyske forretningsmand Franz Josef Weigl kunne overtage eller købe teamet.


Takuma Sato og Anthony Davidson må sig om efter at andet arbejde
(Foto: Super Aguri F1)

Man er tilsyneladende ikke blevet enige om under hvilke præmisser at Franz Josef Weigl og hans finansielle bagland skulle overtage teamet på. I hvert fald har Nick Fry fra Honda i de seneste dage sagt at Franz Josef Weigl ikke havde en chance. Det havde Super Aguri så heller ikke, idet at Honda selv har sagt stop til at støtte teamet mere.

I de seneste dage har også arrangørerne af det tyrkiske Grand Prix hindret Super Aguri teamet adgang til Istanbul Park.

Aguri Suzuki udtrykker selvfølgelig en stor og dyb beklagelse over at teamet nu er lukket. Ud over en stor tak til de firmaer og sponsorer der har støttet teamet, udtrykker han også en stor beklagelse over for de kørere, Takuma Sato og Anthony Davidson, som nu skal forsøge at finde ny arbejdsgiver. Honda har indtil nu forholdt sig tavs om lukningen, bortset fra de seneste dages meddelser.

Dons

Læs mere om:
  • Anthony Davidson
  • Takuma Sato
  • Super Aguri Formula 1
  • Istanbul Park
  • 11/05/08 - Istanbul Park - Formel 1 - FIA F1
  •