Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

Vesti er klar igen efter strabadserne

Special Saloon 
06/05/08 

Toyota Supra Twin Turbo 3,0 køreren Peter Vesti stillede i weeekenden op til Special Saloon Car løbene, der blev kørt i forbindelse med 'Åbningsløbet' på Jyllands-Ringen. Det blev et par løb med både gode og dårlige oplevelser.
 

Peter Vesti fik her for første gang muligheden for at se, om vinterens arbejde på Toyota'en gav de ønskede resultater.


(Foto: Motorsporten.dk)

Uden nogen forudgående træning blev de 32 deltagere sendt på banen til deres første tidtagning, hvor Peter Vesti kunne placere sig på 13. pladsen generelt, og på 4. pladsen i sin klasse.
I den anden tidtagning blev det til en 18. plads generelt, samt en 3. plads i klassen.
Så til begge løbene ville der blive tale om at skulle kæmpe med en del trafik i midtfeltet = hårdt arbejde hvis der skulle vindes placeringer!

Første løb blev kørt sent lørdag eftermiddag, det var berammet til 13 minutter plus 1 omgang, hvilket skulle række til ialt 12 omgange på Jyllands-Ringen.
Løbet startede fint for Peter Vesti, der vandt mange placeringer på de første omgange, men efter 7 omgange var det slut.


(Foto: Motorsporten.dk)

"Det var desværre helt vores egen fejl, vi havde fået opfattelsen af at vi havde 10 minutter i pitten til at skifte over til de varme hjul, men det viste sig kun at være fem minutter, og i skyndingen blev det ene baghjul ikke spændt med det rette moment. Så efter et par omgange kunne jeg både mærke og høre at det var løst, og frem for at satse og måske ødelægge bilen, valgte jeg at køre i pit" - udtalte en ærgerlig Peter Vesti efter løbet - "men så lærte vi da det!"

Andet løb skulle køres søndag eftermiddag - næsten et døgn efter det første!
Det gav teamet lejlighed til at hente en standard gearkasse i Århus, og bytte den ud med racergearkassen hjemme på værkstedet, hvor bilen igen stod køreklar klokken 01:30 - nu blot noget mere lavgearet, hvilket skulle passe endnu bedre til Jyllands-Ringen.


(Foto: Motorsporten.dk)

I det andet løb fik Peter Vesti igen en god start, men løbet skulle vise sig at blive endnu kortere end det første, kun 3 omgange blev det til.
En utæt pakdåse lækkede olie, så der gik ild i motorrummet.
Heldigvis var både teampersonale og banens officials hurtige til at gøre Peter Vesti opmærksom på problemet, så han fik stoppet raceren og slukket branden uden større skader.

"Tænk at en pakdåse til bare 45,- kroner skal sætte en stopper for det hele, nu havde mekanikerne ellers arbejdet så hårdt for at få skiftet gearkasse, og alt virkede ellers perfekt!" - var ordene fra Peter Vesti efter weekenden - "udover selve pakdåsen bliver vi også nød til at skifte en tandrem, så det var nådigt sluppet. Men på trods af problemerne er vi fortrøstningsfulde, bilen kører rigtig godt, jeg kunne på de 7 omgange i første løb køre mig op fra 13. til 6. pladsen, og med de planlagte forbedringer kan det kun blive endnu bedre."

Planerne hos Peter Vesti og teamet bag ham er store, først og fremmest skal der hårdere fjedre i undervognen, samt kraftigere krængningsstabilisatorer på, herefter kommer turen til en større turbo.
Med de erfaringer som de allerede har gjort sig med denne Toyota Supra, er en ny og endnu bedre (læs: vildere) racer allerede på tegnebrættet.

Næste løb i Special Saloon Car mesterskabet køres på Ring Djursland den 17. og 18. maj, her forventer Peter Vesti at have undervognen fuldt opdateret.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Peter Vesti
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •