Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

En god start på sæsonen

Danish
Touringcar
Challenge 

05/05/08 

Årets første løb bliver altid imødeset med stor spænding. Har man fået et forspring til konkurrenterne eller er de blevet hurtigere? I år har spændingen ikke været mindre til trods for sidste weekends samlede test.
 

Træningen lørdag forløb godt med Henrik og Michael på tredje- og fjerdepladsen. Til tidskørslerne om eftermiddagen blev der for alvor givet gas og selv med en forbedring på over en tiendedel sekund måtte Michael nøjes med fjerdepladsen. Henrik løb ind i problemer med at få en fri omgang, og da det endelig lykkedes overbremsede bilen på baghjulene, hvilket resulterede i meget spektakulære – og tidskrævende – udskridninger. Startpositionen som nummer syv var ikke målet, men tilfredsstillende situationen taget i betragtning.


(Foto: Gripping Media)

Da bilerne tordnede frem mod første sving, fulgte begge godt med. Alle kom helskindet gennem de første par sving og i løbet af meget kort tid blev situationen i spidsen af feltet statisk. Der var et enkelt forsøg fra Michael på at komme forbi Thompson, men hans afværgeteknik var for effektiv. Længere nede i feltet kom Henrik efter hårdt arbejde forbi Kristian Poulsen og sluttede som sekser.


(Foto: Gripping Media)

Andet heat bød på lidt mere dramatik. Henrik kæmpede med Kasper Jensen om andenpladsen, mens Michel Nykjær pressede på bagfra. Med tredjepladsen som resultat kom der gode point på kontoen og det er trods alt vigtigere end at udgå med en ødelagt bil. Michael arbejdede ihærdigt på at komme længere frem i feltet. Det medførte en berøring af Roberts Schlünssen under et overhalingsforsøg. Robert tabte en placering på det og Michael lader sig derfor falde tilbage, så han ikke har haft fordel af situationen. Dommerne takserer alligevel påkørslen til en strafbane, men ser tilsyneladende ikke at den bliver taget, hvorfor Michael yderligere idømmes en tidsstraf, der skubber han udenfor pointene.

Sidste heat blev en magtdemonstration fra Jan Magnussen i BMW. Henrik fulgte godt efter og fik skabt så stor afstand til forfølgerne, at han kunne køre uden at være truet. Med en andenplads blev der igen scoret points, og resultatet af weekenden er da også imponerende:
- begge kørere ligger i top fem
- vi fører teammesterskabet

Næste omgang bliver på Ring Djursland om fjorten dage. Det er to år siden, at DTC sidst var på banen, og for en lang række kørere er det første gang de skal prøve den kuperede bane.

Chevrolet Motorsport Danmark

Læs mere om:
  • Henrik Lundgaard
  • Michael Outzen
  • Chevrolet Motorsport Danmark
  • Perfection Racing
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •