Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

207 Spider Cup - DK

To mand skilte sig ud i Peugeot Spider Cup premiere

207 Spider Cup
DK 

05/05/08 

207 Spider CupDavid Falch og Tommy Schröter deler føringen i det nye mesterskab
Efter næsten tredive års pause vendte racerløb med åbne racersportsvogne atter tilbage til de danske racerbaner. På FDM Jyllandsringen markerede Åbningsløbet samtidig verdenspremieren for den første nationale løbsserie for Peugeots Spider-biler, der hidtil udelukkende har været anvendt i en international løbsserie sammen med bl.a. Le Mans Series-løbene.
 

Med helt identiske biler bliver kørernes evner bag rattet den afgørende faktor, og her var der helt klart to mand, som skilte sig ud fra mængden. Det var den tidligere DTC-kører David Falch, Roskilde, og den regerende danske mester i langdistanceløb, Tommy Schröter, Vojens. De to kørere vandt hvert deres heat, og da samtidig kørte en andenplads hjem i de heats, hvor de ikke kom øverst på sejrsskamlen, er man efter Danmarkspremieren i en situation, hvor de to kørere må deles om den samlede førsteplads.


David Falch og Tommy Schröter satte tempoet, da der søndag var Danmarkspremiere på Peugeot Spider Cup på FDM Jyllandsringen. Med en sejr hver deler de nu førstepladsen i mesterskabet.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Det samme fænomen oplever man på tredjepladsen i mesterskabet, hvor Mike Mathiesen, Varde, og Steffen Møller, Århus, står à points.

På forhånd var der stillet store forventninger til netop Steffen Møller, da han i flere år har kørt formelbil i en række udenlandske løbsserier og dermed har opnået værdifuld erfaring, der kan anvendes til de nye Peugeot Spidere, som langt hen ad vejen slægter formelbiler og Le Mans-prototyper på i deres opbygning. Imidlertid formåede Steffen Møller ikke at følge d’herrer Falch og Schröter i det første heat, men i det andet var han i stand til at byde David Falch op til kamp.

De to dystede længe om andenpladsen, og selv om Steffen Møller på et tidspunkt havde udsigt til at skulle bestige podiets næstbedste trin, måtte han ikke bare lade sig passere igen af David Falch. På løbets sidste omgang var han så uheldig, at han måtte lade Mike Mathiesen, Søren Zylauv, Holsted og Jacob Ludvigsen, Århus, slippe forbi.

En ny klasse og en ny racerbil kræver naturligvis sin tilvænning, og de to løb havde da også sine ofre. Ronny Wechselberger, Tyskland, var kortvarigt fremme i topkampen i første heat, men fik problemer og måtte gå i pit, hvorfor hans rolle var udspillet. Senere i samme heat gik det galt mellem Allan Olsen, Holbæk, og Danny Rasmussen, Helsingør, som kolliderede med det resultat, at nordsjællænderen ikke kunne fortsætte, da hans baghjul var revet af.

Allerede om en uge er kørerne i Peugeot Spider Cup i aktion igen, når næste afdeling køres som et langdistanceløb over fire timer på Ring Djursland.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • David Falch
  • Tommy Schröter
  • Team Jobcar Racing
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - 207 Spider Cup DK
  •      ASETEK SIMSPORTS