Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Kevin Magnussen vandt sikker debutsejr

Formel Ford - DK 
05/05/08 

Den 15-årige skoleelev blev kun kortvarigt udfordret i sin debutweekend
Et nyt kapitel i historien om familien Magnussens deltagelse i dansk og international motorsport blev i weekenden skrevet på FDM Jyllandsringen. Med sin far Jan Magnussen, England, stående ved ringside vandt den 15-årige Kevin Magnussen, Roskilde, sine to første starter i Formel Ford-klassen bag rattet af sin danskbyggede Aquila-Duratec.
 

Teenageren var hurtigst i tidtagningen, men i selve starten blev han overrumplet af Tommy Nygaard, Ikast, der var langt bedre til at komme ud af hullerne. Den erfarne midtjyde nåede dog kun at opleve FDM Jyllandsringen fra første position i en kvart omgang, for så udnyttede Kevin Magnussen en åbning til at indsætte et overhalingsførsøg, gå forbi og hurtigt etablere en føring, der var på et sekund ved afslutningen af første omgang. Støt og roligt blev forspringet udbygget, så det midtvejs i løbet androg fem sekunder, og dermed kunne Kevin Magnussen notere sig for første sejr i første start.

”Det var svært,” indrømmede Kevin Magnussen efter at have fået et kram af farmand.
”Jeg skulle hele tiden fokusere på ikke at miste koncentrationen, så der ville gå noget galt.”


Kevin Magnussen vandt to gange i sin debutweekend i Formel Ford-klassen i den danskbyggede Aquila.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Tommy Nygaard tog andenpladsen, men midtvejs i løbet blev han dog udfordret af Mikkel C. Johansen, Sorø, som på et tidspunkt lignede en reel trussel. Men så misforstod soraneren et signal fra sit pitmandskab, hvorfor han søgte i pit. Det gav tredjepladsen til en anden debutant, Søren Mosebo, Vanløse, der i sin nye Ray-racer sluttede lige foran en anden debutant, Jesper K. Egebart, Børkop.

Også i weekendens andet løb for Formel Ford gentog Kevin Magnussen præstationen og tog en sejr efter at have passeret en bedre startende Tommy Nygaard undervejs. I dette løb leverede Egebart Motorsports tre biler et indslag, der endte som enhver teamchefs mareridt.

Alderspræsidenten Niels-Ejnar Rytter, Trustrup, havde præsteret sit livs start og indtog efter afslutningen af første omgang tredjepladsen foran Jesper K. Egebart og Søren Mosebo. De to sidstnævnte havde en intens kamp om deres indbyrdes placering, og efter tre omgange lykkedes det Søren Mose at gå forbi Jesper K. Egebart, hvorfor han satte efter sin 50-årige teamkammerat, der faktisk blot er i gang med sin anden sæson i klassen. Men ved afslutningen af syvende omgang kom det til en berøring mellem de to, så begge spandt af banen.

Jesper K. Egebart måtte samtidig bremse op for at undgå en kollision, hvilket gjorde det muligt for Mikkel C. Johansen at erobre tredjepladsen, selv om han havde haft en mindre afkørsel på startomgangen.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK - DM
  •      ASETEK SIMSPORTS