Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Clio Cup - DK

Claus Christensen blev sin egen værste fjende

Clio Cup - DK 
06/05/08 

Clio CupÅrhusianeren ødelagde selv mulighederne for en perfekt sæsonstart
Claus Christensen, Århus, havde det bedste udgangspunkt for at sikre sig den perfekte sæsonstart i Renault Clio Cup med en maksimumscore og en klar føring i tabellen. Den østjyske malermester var hurtigst i tidtagningen, og denne egenskab skulle han have forvandlet til to sejre i søndagens to løb på FDM Jyllandsringen, men det skete ikke.
 

Det blev kun til en enkelt, men trods alt stadig sikker sejr i det andet af dagens to løb. Chancerne for en sejr i det første løb ødelagde Claus Christensen selv. Han var kort og godt for hurtig…


Claus Christensen (66) og Martin Clausen (rød bil) kæmper om at komme først afsted. Bag dem ses Bjørn Smedegaard Laursen (15), som også blandede sig i topstriden.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Med fokus sat på at komme bedst af sted forivrede Claus Christensen sig og startede dermed første løb, inden alle fem startlamper var slukket. Det gav en solid føring foran Martin Clausen, Skærbæk, ind i første sving, men siden måtte Claus Christensen køre den tunge vej ind til pitten for at modtage sin straf – en stop-and-go – for forseelsen. Tilbage på asfalten var han nummer 12, men så gik tingene fra dårligt til værre, og Claus Christensen kunne akkurat lige klare en 16. plads hjem, men ikke et eneste point.

Maksimumscoren gik her i stedet til Martin Clausen, Skærbæk, der ikke havde nogen problemer på vej mod det ternede flag. Større besvær oplevede sidste års treer derimod i andet heat, hvor ikke bare Claus Christensen var tilbage for fuld styrke, men også den tidligere tredobbelte sølvmedaljevinder i klassen, Per Poulsen, Årup. Fynboen er efter et års fravær tilbage i klassen og han viste sin styrke ved kortvarigt at føre andet løb og siden holde Martin Clausen bag sig.

Søndagens to løb for Renault Clio Cup var første gang i seriens historie, at der både blev kørt med den nye Renault Clio III-model og de tidligere Renault Clio II-modeller. Her viste specielt to kørere sig i stand til at følge med i det ældre maskineri.

Bjørn Smedegaard Laursen, Nimtofte, opnåede således to fjerdepladser med sit eksemplar – herunder en andenplads efter Martin Clausen – mens Christian Jakobsen, Børkop, indkassere karrierens bedste pointscore for en Clio Cup-weekend, da han kørte to femtepladser hjem.

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Claus Christensen
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Clio Cup - DK
  •      ASETEK SIMSPORTS