Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Tom Pedersen på pole position med minimal margen

Danish
Touringcar
Challenge 

03/05/08 

Det samlede DTC-felt adskilt af blot tre sekunder under træningen
At 2008-udgaven af Danish touringcar Championship tegner til at blive tæt og uforudsigelig, fik man et tydeligt bevis på under lørdagens tidtagninger forud for klassens første kvalifikationsheat søndag på FDM Jyllandsringen.
 

Da de to gange 20 minutters kamp mod stopuret var overstået, var det således blot 3,2 sekunder, der adskilte feltet 26 deltagere.

Hele vejen ned gennem rækkerne kampen om placeringerne tæt, ikke mindst forrest i feltet. Her lykkedes det Tom Pedersen, Christiansfeld, at sikre sig pole position i tiden 1.10,450, og selv om Jan Magnussen, England, i tidtagningens afsluttende minutter gjorde adskillige forsøg på at slå sønderjydens tid og også kom meget tæt på, så manglede han i sidste ende to hundrededele af et sekund. Den tredje kører, der var alvorligt med i kampen om bedste startposition til søndagens kvalifikationsheat 1, var James Thompson, England, der må starte sin DTC-debut fra startposition tre.


Tom Pedersen fik en perfekt start på sin 2008-sæson, da han sikrede sig pole position for Team Telesikring Racing
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Afstanden mellem de deltagende kørere i feltet var i det hele taget marginale. Man skulle således langt ned i rækkerne, inden man fandt en afstand mellem to kørere, der var større end en eller to tiendedele. De 23 forreste kørere var således bare adskilt af to sekunder.

For to af kørerne i feltet var det i øvrigt første gang, at de for alvor var ude at køre stærkt i deres respektive biler.

Jason Watt, Herlev, modtog for en uge siden sin nye Seat Leon fra den spanske fabrik, og efter montering af bilens håndbetjening var det blot blevet til nogle omganges funktionstest på en våd Sturup Raceway i torsdags. Alligevel kom eks-mesteren godt fra start på sin nye karriere som både kører og teamejer, da han blev noteret for 14. bedste omgangstid.

Endnu nyere er den Mercedes C200, som Ronnie Bremer, USA, kører med. Først fredag var bilen blevet bygget færdig og gennemførte en funktionstest – ligeledes på Sturup Raceway – og det var således først i dag, at han på FDM Jyllandsringen for alvor var i kamp. Den tidligere Champ Car-kører lagde forsigtigt ud, og efter at han var fire sekunder fra hurtigste omgang i den frie træning tidligere på dagen, var han således bare 2,5 sekunder fra pole position, da de to tidtagninger var overstået.


Selv om hans Mercedes først rullede for egen kraft i går fredag kunne Ronnie Bremer gennemføre tidtagningerne på FDM Jyllandsringen med omgange, der lå 2,5 sekunder fra de bedste
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Morten Alstrup


Se også:
Tider fra tidtagningen
Læs mere om:
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her