Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTM

Tom Kristensen atter med fremme

DTM 
03/05/08 

DTMTom Kristensen fik hurtigt rystet skuffelsen efter seneste DTM-løb på Oschersleben af sig, hvor en tyvstart spolerede alle chancer for sejr.
 

I denne weekend køres tredje afdeling af årets mesterskab på Mugello i Italien, og her var danskeren i fredagens træning atter blandt de hurtigste, kun slået med 3/10 sekund af Mercedes-køreren Paul di Resta.

”Vi lå ikke færre end syv kørere inden for denne margen, og det indikerer, hvor tæt kvalifikationen lørdag og løbet søndag bliver. Efter sejre i de to første afdelinger har vores Audi’er 20 kilo ekstra succesballast i forhold til Mercedes, og det har udlignet vores forspring til Mercedes,” siger Tom K fra det skønne Toscana.

”Banen er 5,245 km lang og dermed en af de længste i kalenderen. Layoutet er udfordrende og kræver et perfekt kompromis i opsætning, hvis man vil være med i toppen. Det er en fantastisk balancegang at finde den rigtige blanding af downforce, vægtfordeling og camber (hjulvinkling, red.), for mange af svingene er meget hurtige og køres i enten tredje eller fjerde gear. Desuden er der store niveauforskelle, hvilket gør banen ekstra krævende, men personligt glæder jeg mig til at køre på Mugello, selv om de ekstra kilo tynger en kende,” oplyser Kristensen.


(Foto: Natascha Theisen)

Sidste år startede danskeren fra første række, men en række gule flag og en periode med safety car spolerede rytmen i hele løbet. Mercedes-stjernen Mika Hakkinen havde indtil da haft en horribel weekend og lå blot nummer 17, før et megasats med et tidligt andet pitstop gav jackpot på grund af safety car. Herefter kunne finnen holde førstepladsen hele vejen hjem, selv om Audis topnavn Mattias Ekström konstant lå lige i hælene og ville være over et sekund hurtigere pr. omgang, hvis han kom forbi.

”Mugello er en svær bane at overhale på, men det kan lade sig gøre. Mattias lå sidste år favorabelt i mesterskabet og ville derfor ikke tage unødige risici mod Mika, der midt i en halvkikset sæson ville forsvare førstepladsen med næb og kløer. Men situationen viser, at det er vigtigt atter at klare sig godt i kvalifikationen – og at huske ikke at køre for tidligt i starten,” siger nordjyden selvironisk.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • 04/05/08 - Mugello - DTM
  •