Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DTC Cup

JM Racing til sæsonstart

DTC Cup 
02/05/08 

- med to nye navne og en kending
JM Racing tager i weekenden hul på sin tredje sæson i Danish Touringcar Championship, og atter er det med en bemanding af unge navne, der har viljen og evnerne til at kunne følge teamets stolte traditioner, hvor JM Racing sidste år besatte de to første pladser i privatcuppen.
 

Til Åbningsløbet koncentreres indsatsen om to biler i sportens bedste række, og her kører Kasper Jensen (Aalborg) en BMW 320 E90, mens den 19-årige Joachim Stephansen (Sønder Omme) kører forgængermodellen, en BMW 320 E46.

Joachim Stephansen er debutant i det hårde game, men har allerede vist gode takter. Senest ved den store fællestest på Jyllandsringen, hvor teenageren gik meget modent til udfordringen med at lære både bil og bane at kende. Da han første gang var på banen, lagde han ud med at køre en omgang i 1.13,936, men i løbet af weekenden fik han støt og roligt sat tempoet i vejret, og da weekenden var omme, stod han noteret for tiden 1.11,783 – en imponerende tid af en debutant.

”Om lørdagen var jeg lidt skeptisk med så mange kørere på banen, for det skulle man lige vænne sig til, men stille og roligt gik det bedre, og jeg blev mere ligeglad med de andre. I løbet af søndagen lykkedes det mig at komme op midt i feltet, når det gik godt,” fortæller Joachim Stephansen, der alligevel kommer til at stå for en ny udfordring i weekenden.

”Det sværeste bliver at få den første start,” siger han. ”Jeg har ikke prøvet at lave en start som de andre og ved ikke, hvor hårdt de kører på, så jeg lader nok snarere nogen gå forbi, så jeg kan gennemføre femten omgange, hvor jeg får mere erfaring.”

Mens Joachim Stephansen som debutant helst vil holde sin målsætning får sig selv, er Kasper Jensen godt klar over, at der er et større pres på ham.

”Efter testen i weekenden er mine forventninger at slutte i top 10,” siger den mere erfarne kører. ”Jeg synes, at testen i weekenden forløb godt, forstået på den måde, at vi hele tiden forbedrede os. Vi endte ud med at være mellem de 7-8 bedste generelt om søndagen, hvor banen ikke var nær så hurtig, så jeg satser på en top 10-placering i det samlede resultat.”


Kasper Jensen er en af JM Racings kørere i år.
(Foto: JM Racing)

For Kasper Jensen kommer weekendens løb til at byde på en spændende og krævende udfordring. Det bliver nemlig blot anden gang i karrieren, at han stiller op i en baghjulstrukket bil, da han hidtil har kørt forhjulstrukne biler – endda med stor succes, da han i 2006 vandt Clio Cuppen.

”Til testen kunne jeg mærke, at der er nogle ting fra forhjulstrækkertiden, jeg skulle have pakket væk, og erstattet med nogle andre ting, og da jeg havde gjort det, gik det godt. Der er stadig plads til forbedringer, men jeg ved, hvor jeg skal forbedre det. Jeg er overbevist om, at der er rigtig meget potentiale i både bilen, teamet og mig,” siger Kasper Jensen.

Kasper Jensen og Joachim Stephansen er nye hos JM Racing i weekenden, men teamet stiller også op med en kending. Det er Jens Ole Mathiesen (Grindsted), der efter en sæson, hvor han har koncentreret sig om arbejdet bag kulisserne i teamet, atter vender tilbage til at køre race.
Jens Ole Mathiesen gør nemlig comeback i Bel-Ray SSC Challenge, hvor han tilbage i 2006 vandt klassen og blev nummer to i det uofficielle Danmarksmesterskab. Det skete i den samme BMW M3, som han stiller til start med på Jyllandsringen i weekenden.

JM Racing

Læs mere om:
  • Joachim Stephansen
  • Kasper Juul Jensen
  • JM Racing
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
  •