Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

TeamKeanRacing i DanskSuperKart - 1. afd.

Go Kart 
02/05/08 

1.-2. afdeling i Thy
TeamKeanRacing og TV-stationen DK4 tog hul på Kean Kristensen's (KF3 nr. 23) første løb i denne klasse på dansk grund, nemlig ved DanskSuperKart 2008, første weekend indeholdende 2 uafhængige løb.
 

Denne serie er den største og mest populære gokartserieserie, inden for ”bløddæksklasserne” i Danmark.
Løbet fandt sted i det nordvestlige hjørne af Danmark, nærmere betegnet lige op og ned af Thisted lufthavn i Thy.
Kendetegnende for denne bane er, de meget lumske vejrforhold, der gør sig gældende når man nærmest har udsigt til Vesterhavet. Det fik vi også lov til at smage i den forgangne weekend. Dagsregn blev det ikke til, men regn i perioder, blandet med en del varme luftstrømme, som kunne tørre banen op i løbet af ganske få minutter, hvilket betød, hvis du havde valgt at køre ud på regndæk, ville der være stor sandsynlighed for at du kom i mål med ”slicks”, hvor det betød, når du så havde brug for dine regndæk for alvor, så var de intet værd.

De 27 tilmeldte i KartFormula3 (KF3) klassen, var delt op i 3 grupper, derfor var der stor forskel på dækkenes evner, nogle var heldige med at køre på de rigtige tidspunkter, andre meget uheldige.
Nok om det, vilkårene er ofte sådan under de nordlige himmelstrøg.

”Lidt info omkring klassen vi deltager i og som hedder KartingFormula3 (KF3), er en international klasse med juniorer i alderen 13 år og opefter. Karten er udstyret med en 100 ccm. vandkølet motor med en omdrejningsbegrænser, der slår fra ved de 14.000 omd/min. yder en topfart på omkring de 125 km/t. hævet ca. 2 cm. over jorden.”

DanskSuperKart består af 6 løb fordelt på 3 weekender

Målsætningen for weekendens løb var, at holde sig inden for i top 10 begge dage. Vi havde et godt udgangspunkt 3. hurtigst under fredagens træning, vel og bemærke på de rigtige dæk, nemlig regn.


(Foto: Karting i Billeder v/Dennis Bjerringfeldt)

Tidtagningen begge løbsdage afstedkom en 10’er i begge løb.

En knækket kæde i 1.heat lørdag og et ”crash” i lørdagens præfinale betød en bukket ramme, en bøjet ratstamme, en bøjet spindel og en slået overarm/albue.
Startplacering i efterfølgende finaleheat som nr. 13 endte med en placering som nr. 9.

Søndagen lidt mere heldig, kun en afkørsel i heat, frem til finale med start som nr. 15 endte med en slutplacering som nr. 7.

Der blev virkelig fokuseret på et avancement hele vejen op til afslutningen af finalerne.

Opnåelsen af weekendens resultater, skal absolut tillægges en kæmpe indsats fra både kører og ikke mindst Kean’s idrætspsykolog (Carsten Hvid Larsen), med hvem Kean havde indgået aftaler med, lige fra fredagens træning frem til slut flaget i finaleheatet om søndagen. Brugen af en idrætspsykolog, er meget usædvanlig inden for kartsporten på nuværende tidspunkt, men er en mere naturlig del inden for mange andre sportsgrene.
TeamKeanRacing benytter sig af denne facilitet med stor succes, idrætspsykologen har sin gang hos teamet en gang om ugen, i forbindelse med træningen og løb både i Danmark og specielt under det Tyske Mesterskab.

Nye udfordringer kalder allerede i den kommende weekend hvor der skal deltages i TomTranaTrophy i Göteborg (Sverige). På en særdeles spændende og smuk bane, hvor alle ingredienser er med, såsom niveau forskelle og mange hurtige sving afløst af hårnålesving. Særdeles publikumsvenlig bane med gode forplejningsfaciliteter.
En bane vi tidligere har prøvet et par gange, med stor succes dog i en anden og mindre klasse.
Så lad os se om det kan blive vores trumf for løbets resultat.

Tak til teamkollegaer og sponsorer for deres medvirken til at vi kunne få endnu en god oplevelse.

TeamKeanPresse


Læs mere om:
  • Kean Kristensen
  •