Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

DTC-veteran: ”Jeg vinder på søndag!”

Danish
Touringcar
Challenge 

02/05/08 

Michael Carlsen fejrer jubilæum sammen med Danish Touringcar Championship
Søndag lægger FDM Jyllandsringen asfalt til det traditionsrige Åbningsløb, der markerer begyndelsen på endnu en sæson i Danish Touringcar Championship. Faktisk er det den tiende af slagsen, men selve Åbningsløbet markerer også et jubilæum i sig selv. Der er nemlig tale om afdeling nummer 75 i Danish Touringcar Championship, og i feltet finder man en kører, der har deltaget i dem alle sammen. Det er Michael Carlsen, Vissenbjerg.
 

”Det er da lidt sjovt, at jeg er den eneste, der er med hver eneste gang,” siger fynboen, som vandt mesterskabet i 2000 og 2001, efter at han faktisk længe havde drømt om en serie som Danish Touringcar Championship. ”Midt i halvfemserne snakkede vi om, at det kunne være sjovt med en klasse med biler med to liters motorer, 200 hk og rigtige racerdæk på. Vi havde prøvet med NOSCAR-klassen, men her var flere ting som bremserne ikke dimensioneret til det, så det var ikke rigtige racerbiler. Men det fik vi med DTC-bilerne.”

”Det er flot, at det lykkedes at få skabt DTC-serien, for det var der mange, som skeptiske overfor. Jeg synes stadigvæk, at det er flot, at vi kan skabe et så flot felt med så mange og dyre racerbiler i et land som Danmark, hvor vi er fem millioner. I Sverige, hvor de er dobbelt så mange, kan de ikke skabe sådan et felt. Heller ikke i Tyskland med 80 millioner. Her har de godt nok DTM, men det er ikke det samme.”

Gennem alle årene har Michael Carlsen været tro og loyal mod Peugeot-mærket, hvor han i år kører en 407-model, og da Danish Touringcar Championship i weekenden holdt generalprøve på FDM Jyllandsringen, var der mange, som genopdagede fynboen, da han satte fjerdehurtigste tid af alle. Selv er han dog ikke overrasket.

”Jeg vil ikke sige, at det er overraskende, men det var dejligt, at vi fandt takterne frem fra sidste år, for de tider, jeg fik i weekenden, kørte jeg også sidste år til en træning,” siger Michael Carlsen.


Michael Carlsen var fjerdehurtigst under weekendens stortest.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

”Jeg synes, at feltet ser spændende ud, og når man ser på de tider, der er kørt, er vi mange i en klump, som ligger og kører lige stærkt. Der var Jan Magnussen, Tom Pedersen og James Thompson, som kørte meget stærkt, men ellers lå vi meget tæt derefter, og jeg håber da på, at jeg er mere konkurrencedygtig end sidste år, hvor jeg havde flere uheld.”

Som sagt vandt Michael Carlsen anden og tredje udgave af mesterskabet, ligesom han i 2005 sikrede sig privatkørernes DTC Cup. Men den sidste løbssejr ligger faktisk helt tilbage til 2001, så spørgsmålet er, hvornår han atter vinder et løb?
”Det gør jeg på søndag,” lyder svaret uden tøven i stemmen.

Hitliste over deltagelse i DTC-afdelinger
Nedenfor er der et uddrag af alle tiders hitliste over kørerne, der har deltaget i flest afdelinger af Danish Touringcar Championship (for de aktive kørere gælder det, at det er under forudsætning af, at de deltager i weekendens Åbningsløb):

Plac.KørerMærkeStarter
1.Michael CarlsenVissenbjergPeugeot 40775
2.John NielsenHorsens*71
3.Jason WattHerlevSeat Leon69
4.Jesper SylvestJægersprisBMW 320si E9067
5.Casper ElgaardÅrhus*67
6.Martin JensenAlbertslundBMW 320si E9060
7.Carsten LeveauKøbenhavnSeat Leon59
Gunnar KristensenKlampenborgSeat Leon59
Mike LegarthVamdrup*59
10.Jan MagnussenEnglandBMW 320si E9054
 
12.Henrik LundgaardHedenstedChevrolet Lacetti52
16.Michel NykjærTappernøjeBMW 320si E9042
18.Jens EdmanSverigePeugeot 40740
19.Jens MøllerIkastHonda Accord Euro-R38
29.Tom PedersenChristiansfeldBMW 320si E9019
30.Michael OutzenRingeChevrolet Lacetti18
34.Kasper JensenAalborgBMW 320si E9017
37.Robert SchlünssenTysklandPeugeot 40715
47.Kim LundSilkeborgSeat Leon10
Ronnie BremerUSAMercedes C20010
51.Kristian PoulsenPadborgBMW 320si E909
Peter AgerEsbjergBMW 320si E909
54.Camilla StephansenHorsensSeat Toledo8
65.Ronni JensenHerlufmaglePeugeot 4072
75.James ThompsonEnglandHonda Accord Euro-R1
Petter GranlundNorgePeugeot 4071
Joachim StephansenSdr. OmmeBMW 320i E461
Emmet O'BrienIrlandBMW 320si E901

* = Kører, der ikke deltager i DTC i 2008.

Morten Alstrup


Læs mere om:
 • Michael Carlsen
 • Carlsen BP Motorsport
 • Jyllandsringen
 • 04/05/08 - Jyllandsringen - Danish Touringcar Challenge - DTC mesterskabet
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her