Formula Renault
2.0 NEC

30/04/08

- efter en noget problematisk weekend
Johan Jokinen kom på podiet i årets andet løb i Northern European Cup i Formel Renault 2.0 i Hockenheim i søndags, og ligger nu på en samlet 3. plads.

Johan fik ellers en flyvende start til de første løb i serien med den hurtigste tid i fri træning, samt en 4. og 2. plads i tidtagningen til lørdagens og søndagens løb. I begge tidtagninger var den finske Valtteri Bottas den hurtigste mand, som han også var hele weekenden igennem.

Johan startede løb 1 fra 4. position, men havde efter en god start store problemer med kraftig understyring. Den noget skuffede kører kom i mål på 6. plads, hvilket trods alt gav nogle gode points i mesterskabet.

”Selvfølgelig er jeg skuffet over ikke at komme på podiet i første løb eftersom weekenden startede så godt, men jeg er stadig utrolig glad for de point, jeg har fået i dag, når man tager i betragtning hvor vanskeligt et løb jeg havde. Jeg døjede med kraftig understyring derude og valgte derfor at spare dækkene til søndagens løb og samtidig få hentet så mange point hjem som muligt.”

Til søndagens løb blev der gjort radikale ændringer i set-up’et, og Johan havde 2. startposition til løbet. Men denne gang var drømmen om en god placering ved at dø allerede i startgridden, da motoren stallede ved starten. Det lykkedes Johan at genstarte motoren og han kom ud af hullerne på en katastrofal 20. plads, men så startede en intens jagt på de førende. Bilen kørte denne gang uden problemer, og allerede på første omgang avancerede Johan 6-7 pladser, og jagten fortsatte med spektakulære overhalinger hele løbet igennem – for at ende de 19 omgange med en imponerende 3. plads ved det ternede flag.

Hockenheimring 27.4.2008. 1: Valtteri Bottas, 2: Stef Dusseldorp, 3: Johan Jokinen.
(Foto: JJRacing)

”Det var det sjoveste løb, jeg har kørt længe. Trods at jeg stallede motoren i starten var det et helt utroligt løb! Ændringerne vi havde gjort på bilen til dagens løb var lige i øjet og bilen kørte fantastisk – den ære skal teamet have, der endnu ikke har begået en eneste fejl i sæsonen.”

”Valtteri var ikke til at røre i Hockenheim denne weekend, men det har samtidig været en bane jeg ikke helt har følt mig hjemme på. Vi vidste at Valtteri ville være stærk her, men det var blot to ud af sæsonens 16 løb og med den form, jeg er i for tiden, skal sejrene nok komme snart.”

De næste løb i serien køres i slutningen af maj på Zandvoort i Holland.

Video klip fra weekendens løb kan ses på raceworld.tv.