Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel Ford - DK

Nyt kuld racertalenter skal udklækkes

Formel Ford - DK 
29/04/08 

Formel Ford tager hul på endnu en sæson med mange nye og unge ansigter
Gennemtræk kommer der sjældent noget godt ud af. Men i Formel Ford forholder det sig anderledes end de fleste steder. Her hører gennemtræk af kørerne nemlig til dagens orden, da klassen udgør bindeleddet, når unge talenter skal videre fra kartingsporten på vej mod en karriere, der kan ende som professionel racerkører i de store internationale mesterskaber.
 

Nicki Thiim, Tyskland, er et skoleeksempel på et karriereforløb, som Formel Ford-klassen har været med til at skabe. Efter at have vundet Danmarksmesterskabet i 2006 er den sønderjyske teenager kommet videre i karrieren med debut i Danish Touringcar Championship sidste år og en fantastisk flot sæsonstart i årets tyske Seat Leon Supercopa. Af sidste års topkørere har trioen Marco Sørensen, Svenstrup, Vibe Smed og Johan Jokinen, begge Frederiksberg, taget springet til udenlandske klasser.

Det betyder, at et nyt kuld racertalenter skal udklækkes i løbet af årets sæson i Formel Ford, og her er der lagt godt med friske æg i kurven. Et halvt dusin for at være helt præcis, for feltet tæller seks kørere, der alle har det til fælles, at de både er debutanter i klassen, men også er under 18 år.

Et andet fællestræk er naturligvis, at de kommer fra kartingsporten, hvor de kan fremvise flere bemærkelsesværdige resultater på deres CV.


Kevin Magnussen er en af de sæsonens mange debutanter i Formel Ford. Her diskuterer han en detalje omkring sin danskbyggede Aquila sammen med Dan Suensson fra konstruktøren.
(Foto: Birger Vilén - www.euroracer.org)

Kevin Magnussen, Roskilde, der stiller op i den nyeste udgave af den Aquila, som vandt sidste års Danmarksmesterskab, har således ikke bare arvet et efternavn men også et talent efter sin far, da han har et nordisk mesterskab med sig i bagagen. Søren Mosebo, Rødovre, og Dennis Lind, Roskilde, kan godt nok ikke bryste sig af titler i kartingsporten, men deres indsats i den flyvende jernseng er bestemt ikke mindre imponerende. Dennis Lind har således med succes kørt gokart i Belgien, Italien og de nordiske lande, mens Søren Mosebo efter en flot 2005-sæson blev kåret som årets kartingtalent af Dansk Automobil Sports Union.

Men nyhederne i Formel Ford-feltet begrænser sig ikke kun til navnene på deltagerne.

Klassen følger nemlig i år i kølvandet på de tilsvarende mesterskaber i England og Benelux-landene, idet man indfører den nye Duratec-motor parallelt med den Zetec-motor, der siden midten af halvfemserne har været anvendt i klassen. Med den nye motor følger også en strøm af nye biler. Som nævnt har den danske producent Aquila fremstillet en ny udgave af sin bil omkring den nye motor, mens Egebart Motorsport er blevet officiel importør for den hæderskronede britiske Ray-fabrik, så man indsætter to nye biler til Søren Mosebo og Niels-Ejnar Rytter, Trustrup. Endelig kommer Fluid Motorsport også med nye Van Diemen-biler.

Feltet i Formel Ford:

#KørerMærke
23Kevin Magnussen*Aquila-Duratec
27Milton LundströmVan Diemen-Duratec
44Tommy NygaardVan Diemen-Zetec
47Jesper K. Egebart*Van Diemen-Zetec
48Søren Mosebo*Ray-Duratec
49Niels-Ejnar RytterRay-Duratec
50Martin Lumholt Hansen*Aquila Duratec
60Dennis Lind*Van Diemen-Duratec
61Frederik Dannevang*Van Diemen-Duratec
62Claus Frøkjær-LorendsenVan Diemen-Duratec
64Mikkel C. JohansenVan Diemen-Duratec

* debutanter

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Kevin Magnussen
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Formel Ford - DK - DM
  •      ASETEK SIMSPORTS