Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Kenneth Madsen fra Dianalund fik kanon debut

DM Rally 
28/04/08 

- i DM-rally
Efter en lang vinter i værkstedet, travlt beskæftiget med at bygge en helt ny Suzuki Swift Sport om til en rallybil, stod debuten i DM-rally for døren.
 


Kenneth Madsen, Dianalund og Anja Kristensen, Thorsø, på vej til klassesejr i DM1 Gjønge Rally, med den nye Suzuki Swift Sport.
(Foto: Thore Sørensen, RacePhoto.dk)
DM1 Gjønge Rally på Østsjælland blev kørt lørdag 26. april og spændingen var selvfølgelig stor. Ikke bare for Kenneth og hans nye andenkører, Anja Kristensen fra Thorsø i Jylland, men for hele teamet og familien som har bakket ham op i dette projekt. Det er meget få rallykørere i Danmark, som har debuteret i en alder af 18 år og udfordringerne er mange.
Nogle kalder dem problemer, men det gør Kenneth Madsen ikke. Han har begge sine lange ben solidt plantet i den Vestsjællandske muld og et godt hoved til at kontrollere og planlægge udfordringer. Men at blive klar til at køre sit allerførste DM-rally, det har krævet mange svære beslutninger og rigtig, rigtig meget arbejde.

En stor rolle i det flotte resultat fik samarbejdet med Anja Kristensen. Anja havde sagt ja til at træde ind som andenkører for Kenneth Madsen, uagtet de ikke kendte hinanden på forhånd. Anja har næsten 3 DM-sæsoner bag sig som andenkører og bringer dermed vigtig rutine med ind i teamet. Hendes baggrund ligner lidt Kenneths. Begge er de født i en rallyfamilie, hvor fædrene har kørt rally og bevæget sig i motorsporten hele livet.

I deres første rally var alting nyt. Bilen er helt ny, Kenneths rallylicens er helt ny, stemningen helt anderledes, forventningspresset er på et andet niveau og de havde ikke tidligere arbejdet sammen i et DM-rally. Men en forbavsende ro og attitude lå over dem begge lige inden starten af løbet. De var koncentrerede og klar til opgaven. Og så er de bakket op af Suzuki Motorsport, med alle de praktiske fordele det nu giver.

Taktikken var krystalklar: Ingen oversatsninger fra start, de skulle ind i samarbejdet og lære bilen at kende. Alligevel var der fart i bilen fra første hastighedsprøve og stemningen i teamet løftedes en tak opad. Det så rigtig fint ud. Efterhånden som øvelsen kom ind under huden på dem begge, blev resultaterne på prøverne i løbet af dagen bedre og bedre. Der var nu ingen tvivl om, at de kunne matche de øvrige konkurrenter i klasse N2, uagtet flere af dem er blandt nogle af Danmarks mest rutinerede teams. På løbets sidste to hastighedsprøver, som var meget lange og med meget høje gennemsnitshastigheder, slog Kenneth og Anja et syvtommer søm i konsolideringen af deres klassesejr.

Glæden i det unge team var selvfølgelig stor og stoltheden kunne ikke skjules ved præmieoverrækkelsen. Og det skulle den heller ikke! Det var fortjent og flot. Forældrene til Kenneth og Anja fulgte selvfølgelig med på nærmeste hånd. John Madsen er en del af service teamet og medbygger af bilen, mens Finn Kristensen havde taget turen til Sjælland, for at følge datterens første opgave i det nye Suzuki team.

Næste DM afdeling køres ved Horsens den 31. maj, med rally centrum i Hornsyld.

Troels Lund


Læs mere om:
  • Vordingborg
  • 26/04/08 - Vordingborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: