Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Flot rally-premieresejr

DM Rally 
28/04/08 

- til Subaru Motorsport Danmark
Nordjyderne: Max Christensen og Mikael Kanstrup satte trumf på konkurrenterne, da rallyparret fra Motorsport Nordjylland (MNJ) stillede til start i DM-premieren 2008: Danflex Huse Gjønge Rallyet på Sydsjælland i deres Subaru Impreza WRX 4WD. Rallyparret præsterede et stabilt højt tempo, og var i front for generalklassementet under hele rallyet.
 

- I al beskedenhed satser vi i 2008 på at bibeholde DM-laurbærrene i Nordjylland, forklarer Max Christensen. - Pejlemærket var derfor en generalsejr i DM-premieren, som diskede op med 115 km. hastighedsprøver nord for Vordingborg. Vi går dog ydmygt til opgaven, men når styrthjelmene først er på hovedet og starteren hejser Dannebrog, så er adrenalinet virkelig i højgear.

Optimismen var dog ikke helt tilfældig, idet Subaru Motorsport Danmark havde fået tildelt seedningen helt i front:
- På rallyprøverne vil man af sportslige årsager helst undgå overhalinger, supplerer co-driver Mikael Kanstrup. - En overhaling er ekstra kolorit for publikum på de smalle kommuneveje, men begge rallyhold mister som regel kostbare konkurrencesekunder. Det allerværste er, såfremt den forankørende nægter at lade sig overhale og breder sig demonstrativt over hele vejbredden.

Max Christensen og Mikael Kanstrup gik til makronerne fra den allerførste prøvekilometer i morgentågen på Sydsjælland. Nordjyderne kørte generelt hurtigst på 3 ud af de 4 første hastighedsprøver.


Max Christensen og Mikael Kanstrup fik en flyvende start på 2008-rallysæsonen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

- Der er nu indført specielle nummerplader til danske rallybiler, fortsætter Max Christensen. - Dette har bevirket et flot kvalitetsløft til DM-rallyfeltet. Her mangler man desværre at få de sidste aftaler på plads omkring anvendelse i nabolandene, hvorfor vi ikke har haft mulighed for at smugtræne i vinterperioden syd for grænsen. Vi fandt dog uden problemer ind i konkurrencerytmen efter vinterpausen.


Max Christensen og Mikael Kanstrup starter ud på den allersidste hastighedsprøve i Danflex Huse Gjønge Rallyet.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

I første omgang kom den skarpeste konkurrence fra ærkerivalerne og mærkekollegaerne: Christian K. Jensen og Søren Tøndborg i 2008-udgaven af Subaru Impreza WRX 4WD.

- Vi kører selv i 2007-modellen af Subaruen, oplyser Max Christensen. - Den har været uhyre stabil og konkurrencedygtig. Vi er derfor blev rådgivet til at vente med modelskiftet af vores finske samarbejdspartnere: Tommi Mäkinen Racing til midt på 2008-sæsonen.


Sejren i generalklassementet blev fejret med champagne af MNJ-rallyparret.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Mitsubishi har gennem en årrække være toneangivende i fornt for dansk rallysport, men kampen om generalsejren i Danflex Huse Gjønge Rallyet blev en intens fight mellem tre Subaru’er.

- Karl-Åge Jensen og Hans Marx var hurtigst på prøve 4, konstaterer Mikael Kanstrup. - Samtidig blev prøve 1 slettet grundet problemer med tidtagningen. Vores forspring var derfor skrumpet ind til små fire sekunder. Jensen/Marx satte et angreb ind på prøve 5, men blev straffet med en botaniktur og 17 sekunders tidstab.

På forhånd var rallyets allersidste hastighedsprøve udset til at blive afgørende for slutresultatet. Prøven skulle køres to gange, og i prøvelængden var samlet gemt 40 pct. af rallyet.

- Vi havde et forspring på et halvt minut til 4WD-konkurrenterne, afslutter Max Christensen. - Vi kunne derfor køre med en lille sikkerhedsmargen uden at oversatse. såfremt man kan sige det, når tophastigheden hen over bakketoppene sniger sig op på den hurtige side af 200 km/t!

Slutangrebet bevirkede desuden, at frontrunnerne blandt tohjulstrækkerne: Tim Svanholt/Ole R. Frederiksen i VW Golf GTI samt Preben Andersen og Jesper Borgen i BMW M3 måtte vinke farvel til slutplaceringer i TOP TRE.


Nordjyderne var naturligt stolte og glade over deres første generalsejr.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

MNJ’erne: Max Christensen og Mikael Kanstrup var naturligt stolte over deres første generalsejr i et DM-rally. Næste arrangement i DM-serien køres sidst i maj omkring Horsens.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs mere om:
  • Max Christensen
  • Mikael Kanstrup
  • Vordingborg
  • 26/04/08 - Vordingborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: