Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Martin Johansen fik en tredjeplads

DM Rally 
29/04/08 

- ved DM 1 i rally
Lørdag d. 26 april startede rallysæsonen 2008 for alvor i Danmark. Denne dag blev første afdeling af DM-serien i rally afviklet i området omkring Præstø.
 

Der var tilmeldt et godt stærkt felt med mange flotte og hurtige biler. Martin Johansen var tilmeldt løbet i sin Suzuki Swift super 1600 og sammen med co-driver Finn Thomsen var han klar til at kæmpe om sekunderne. Teamet kører om DM i klassen for tunede biler med tohjulstræk og var klar over at der virkelig skulle hænges i for at følge med i toppen, men de havde lavet en plan. Martin Johansen ”de første prøver er meget udfordrende og passer godt til en biltype som min så vi vil starte hårdt ud og forsøge at opbygge et lille forspring fordi specielt de to sidste prøver er lidt for hurtige til vores 1600 bil.

Løbet starter også efter planen. Efter 4 prøver ligger Martin som tredjehurtigst af alle og har lavet et lille hul ned til de nærmeste forfølgere, hjulpet af en kanontid på prøve 1.


Martin Johansen kører en kanontid på prøve 1 og er næsthurtigst af alle.
(Foto: spotplace)

Martin Johansen: ”Suzuki Swiften kører virkelig godt – de forbedringer på undervognen vi har lavet i løbet af vinteren har gjort bilen meget mere stabil og jeg føler den kører mere som jeg vil. Vi finjusterer stadig på den, men setuppet begynder at være på plads”

På prøve 5 rammes Martin af en punktering og mister ca. 16 sekunder, samtidigt med at prøve 1 slettes som tællende. Så fra at være foran og med en fin margin var holdet nu pludselig bagud lige inden de prøver hvor de skulle have brugt af opsparingen.

Der bliver virkelig kæmpet med Tim Svanholt i VW Golf Kitcar og Ib Kragh i Renault Clio Super 1600 på de næste prøver, men ingen af parterne vil give sig og slutresultatet bliver at Tim Svanholt vinder foran Ib Kragh, med Martin Johansen på tredjepladsen.

Vi ville selvfølgelig helst starte sæsonen med maksimum point, men er trods alt tilfredse med vores tredjeplads og point på kontoen, specielt set i lyset af at alle seriens seks afdelinger er tællende til det samlede mesterskab slutter Finn Thomsen.

Det var dejligt at se rigtig mange tilskuere og vi håber at bl.a. vores indbyrdes kamp har været så underholdende at det ikke er sidste gang de skal ud og se rally.

Teamet skal allerede i aktion igen Kr. Himmelfartsdag til Rally Sprintet i Ringkøbing.

Suzuki Motorsport Danmark
Finn Thomsen


Læs mere om:
  • Martin Johansen
  • Vordingborg
  • 26/04/08 - Vordingborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: