Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Tim Svanholt tog føringen

DM Rally 
28/04/08 

og sikrede sig maksimumpoint i sæsonens første DM-rally, der blev kørt på Sydsjælland
En feberramt Tim Svanholt fra Roskilde formåede i weekenden at sætte sig i respekt, da han i sin lynende hurtige VW Golf IV GTI fik en flyvende sæsonstart i det sydsjællandske Gjønge Rally, da han tog føringen i kampen om årets danske mesterskab for 2-hjulstrukne biler.
 

Natten før løbet var han plaget af feber og et heftigt maveonde, som satte sit præg på det ellers meget velforberedte lille privatteams start i det godt 275 kilometer lange rally med omkring 115 kilometer hastighedsprøver.

Men på den tredje af løbets ialt 12 hastighedsprøver havde Tim Svanholt og co-driver Ole Frederiksen, Skibby, fundet den rette rytme og fornødne fart til at gøre sig gældende i toppen. De var da kun to tiendedele af et sekund efter løbets vinder Max Christensen. Og på fem af de efterfølgende ni prøver var de blandt de allerhurtigste.


Tim Svanholt og Ole Frederiksen i deres Golf GTI på den lange og afgørende hastighedsprøve i årets første DM-runde.
(Foto: Svanholt Automobiler)

Problemer med tidtagningen på dagens første hastighedsprøve medførte, at kun 11 af ialt 12 prøver indgik i det endelige resultat, der med tiden 52,34,030 min. sikrede Tim Svanholt og Ole Frederiksen en sikker sejr i DM-klassen for 2-hjulstrukne biler foran Ib Kragh-Karsten Isaksen i Renault Clio med tiden 52,42,708 min. og Martin Johansen-Finn Thomsen i Suzuki Swift med en sluttid på 53,04,351 min.

I generalklassementet blev Svanholt og Frederiksens forhjulstrukne VW Golf kun overgået af en 4-hjulstrukket trio, der foruden Max Christensen bestod af den mangedobbelte DM-vinder Karl Åge Jensen samt Jørgen Pilgaard – alle i Subaru Impreza WRX Sti.

- Bortset fra en bremseskive, som blev skiftet ud i en pause, og et spændingsfald på strømforsyningen sidst i løbet, som gav motoren nogle udsættere på løbets 22 kilometer lange finale-prøve, gik bilen perfekt, fastslog en glad og tilfreds Tim Svanholt efter den første DM-runde.


Ole Frederiksen og Tim Svanholt kom godt fra start i sæsonens første mesterskabsløb og tog med maksimumpoint føringen i DM-opgøret.
(Foto: Svanholt Automobiler)

Næste runde køres i Horsens den 31. maj. Ialt seks løb er tællende til årets DM-turnering.

Da bliver opgaven for Roskilde-Skibby holdet at konsolidere føringen over for de nærmeste rivaler, som bl.a. er den tidligere DM-vinder Ib Kragh i Renault Clio Super 1600, Martin Johansen i Suzuki Swift Super 1600, Kasper Nyman i Pegeot 106 Maxi, Martin Knudsen i Honda Civic Type R.

Dertil kommer to konkurrenter, som begge måtte melde afbud til sæsonstarten på grund af problemer med motorerne i deres biler. Den ene var Tonny Hansen, Jyllinge, der kører i en fabrikstunet VW Golf III Kit Car med Per Henriksen, Øm, som co-driver. Den anden var Jesper Seehusen, Helsinge, i en Skoda Octavia Kit Car med en 20-ventilet 280 hk 2.0-liter motor svarende til den, som i weekenden trak Tim Svanholt frem i førerstillingen.

Der er lagt op til et spændende og intenst opgør om mesterskabet for 2-hjulstrukne biler i 2008.

Svanholt Automobiler


Læs mere om:
  • Vordingborg
  • 26/04/08 - Vordingborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: