Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Special Saloon Car

'Det Gule Lyn' på banen igen

Special Saloon 
29/04/08 

Når Special Saloon Car feltet den kommende weekend kører ud på Jyllands-Ringen til 'Åbningsløbet', bliver det med en par gamle kendinge i feltet - nemlig Peter Vesti og hans Toyota Supra Turbo kaldet 'Det Gule Lyn'.
 

Peter Vesti kørte også med Totota'en sidste år, hvor han høstede god erfaring med bilen, erfaring der er blevet bygget videre på hen over vinteren.
Den 3-liters Toyota motor er blevet ombygget til single turbo, hvilket sammen med nogle andre tiltag i motorrummet har løftet effekten med cirka 100 HK, så ydelsen nu ligger i området omkring 550 HK!
Modsat effekten, så er bilen blevet sænket for at forbedre vejgrebet.

Det vil nok kunne tilfredsstille de fleste, men Vesti har større planer for raceren, som blandt andet omfatter en større turbo, så effekten øges yderligere.
For at kunne tøjle de flere heste er der bestilt en ny Öhlin undervogn, som giver flere justeringsmuligheder, specielt omkring camperen på raceren.


Peter Vesti tager denne weekend hul på 2008 sæsonen ved 'Åbningsløbet' på Jyllands-Ringen.
(Foto: Morten Alstrup)

Forud for sæsonpremieren den kommende weekend, har Vesti haft en enkelt testdag på Jyllands-Ringen, ligesom han i weekenden var i Fredericia og køre lidt driftopvisning i forbindelse med 'The Fast & Furius'.
Det sidste var nok en heldig beslutning, da der her viste sig lidt problemer med gearskiftet på Toyota'en.

Teamet omkring Peter Vesti er nu ved at kigge på gearkassen, og alt efter dommen (og reparationstiden) kommer racergearkasen på igen, ellers bliver den til weekendens løb ombyttet med en standartgearkasse.

Udover selve funktionsforskellen på de to gearkasser, betyder valget af gearkasse også noget for hvor Toyota raceren bliver placeret rent klassemæssigt.
Stiller Vesti op med standardgearkassen havner han i Klasse 3, mens han med racergearkassen skal køre i klasse 4.

"Om jeg kører i klasse 3 eller 4 er ikke det vigtigste for mig, det der tæller er at komme først over målstregen" - fortæller Peter Vesti - "testdagen på Jyllands-Ringen gik rigtig fornuftigt, bilen kører meget bedre end sidste år, og tiderne ligger meget tæt på toppen i klassen. Målsætningen for weekenden må være at slutte indenfor top 5 generelt i Special Saloon Car feltet".


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Peter Vesti
  • Jyllandsringen
  • 04/05/08 - Jyllandsringen - Special Saloon
  •