Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Flyvende finner

Formel 1 
27/04/08 

Finske kørere kom i fokus i dagens løb i Spanien
Den ene var Kimi Raikkonen, der med sæsonens anden sejr bragte sig helt alene i front i VM kampen. Den anden finne der kom i fokus var Heiki Kovalainen. Og det var ikke for et godt resultat han kom i fokus - nej, det var da bilen røg af banen og kilede sig fast under en dæk barriere.
 

Her om et par dage er det 14 år siden, der sidst skete en dødsulykke i Formel 1. Og det husker man på, når en bil sidder fast og der står en masse mennesker og arbejder for at få en kører fri. Heldigvis var det ikke i dag, at det næste kapitel i den sorte bog skulle skrives.

Da Kovalainen blev båret væk fra bilen så man han strittede træt med tommelfingeren for at signalere han var ok. Dog ikke mere ok end at han rent forebyggende blev fløjet til et nærliggende hospital for at blive tjekket helt af.

I front for løbet, hele vejen igennem, var så Kimi Raikkonen. På intet tidspunkt var der noget der kunne minde om spænding om sejren i løbet. Heller ikke 2. pladsen var der meget diskussion om. Godt nok havde Alonso taget placeringen i tidskørlsen, men det var så absolut kun til låns. Da løbet startede var det Massa der møvede sig ind på sin retmæssige plads. Alonso selv lå længe på en 3. plads, men undervejs i løbet gav motoren op og Renaulten blev parkeret og den tidligere mester måtte gå hjem.

I stedet gik 3. pladsen, eller det var den nok alligevel, til Lewis Hamilton, der således fik sin bedste placering siden sæsonpræmieren i Australien. Et godt løb, uden de lidt uheldige tendenser der har fulgt ham de sidste to gange, men desværre slet ikke i nærheden af at true nogen som helst af de forankørende.

De andre point gik til Kubica på 4. pladsen, en anonym Webber på 5. pladsen, Button på 6. pladsen, Nakajima på 7. pladsen og Trulli på 8. pladsen. I alt 13 kørere gennemførte.

Men var der manglende kamp og spænding i forhold til placeringerne, manglede der nu ikke drama. Udover Kovalainen, hvor tingene blev lidt mere spændende end at det egentlig var sjovt, så var der løbet igennem flere dramatisk episoder.

Løbet var ikke mange hundrede meter gammelt før Vettel og Sutil pillede hinanden af og sendte Safety Car'en på banen. Få omgange senere var det først Piquet og en omgang senere var det Bourdais, og endnu en omgang senere Davdson, der måtte ud. Alle fem var udgået inden der var kørt ti omgange.

Barrichello måtte også ud, men inden da nåede at han at brækket næsen på vej ud af pitten og køre en omgang med en noget løsthængende frontvinge. Også Timo Glock og David Coulthard fik skabt lidt opmærksomhed omkring dem selv, da Glock noget optimistisk forsøgte en overhaling af Coulthard. Glock havde to hjul uden for banen men forsøgt alligevel. Hans ene frontvinger fik kontakt med Coulthards baghjul og begge måtte en tur i pit. Episoden er her, efter løbet, i gang med at blive undersøgt nærmere.

Så Det Spanske Grand Prix 2008 vil næppe gå over i historien for intensiteten, men det kan være det vil blive husket alligevel på grund af alle de dramatiske hændelser. Og måske også for hvad man faktisk kunne se på banen. Nemlig at Ferrari pt. er det bedste team i Formel 1 og det kan blive ganske svært for andre at blande sig i kampen om VM; at BMW måske i længden alligevel ikke kan være med i topkampen. De klarede sig godt i dag, men var reelt set ikke en faktor i løbet; at McLaren er ved at finde det rette spor igen - men de har travlt hvis de faktisk skal gøre sig håb om virkelig at blive en trussel i VM kampen. Nå ja - og så at Renault måske faktisk har potentiale til at kæmpe med BMW om hvem af dem der er det trediebedste team i Formel 1.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Circuit de Catalunya
  • 27/04/08 - Circuit de Catalunya - Formel 1 - FIA F1
  •