Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Gjønge Rally-profil har skiftet bil op til årets løb

DM Rally 
23/04/08 

Da den forrige udgave af Danflex Huse Gjønge Rally 2008 blev kørt i efteråret 2006, var Christian Jensen, Ans, et af løbets markante profiler. Sammen med sin co-driver Søren Tøndborg, Kjellerup, førte han længe rallyet, hvor de med en andenplads sikrede sig deres første medaljer i DM-sammenhæng, nemlig bronze.
 

Duoen er atter med, når den 29. udgave af Danflex Huse Gjønge Rally 2008 køres på lørdag i området mellem Næstved, Tappernøje og Vordingborg, og denne gang står holdet overfor flere udfordringer. For det første er vejr- og vejforholdene ikke på samme måde til parret fordel som ved forrige udgave af løbet. For det andet får de deres første start på dansk grund i en helt ny Subaru Impreza N14, som de sæsondebuterede med i sidste gang weekend. For det tredje var deres debut med bilen i det tyske Rallye Vogelsberg i forrige weekend præget af adskillige problemer.


Denne nye Subaru Impreza N14 bliver Christian K. Jensen/Søren Tøndborgs køretøj i lørdagens Danflex Huse Gjønge Rally.
(Foto: Morten Alstrup)

”Vi døjede med styringen til centerdifferentialet. Så punkterede vi og tabte fire minutter, og da vi er i gang med at genvinde noget af det tabte, trak kardanakslen boltene til det bageste differentiale i stykker, så vi måtte udgå,” fortæller Christian Jensen og fortsætter

”Men egentlig deltog vi blot i løbet for at få bilen testet, inden vi skulle i gang herhjemme, så skal vi ikke håbe på, at vi har fået børnesygdommene overstået? Bilen styrer rigtig godt, men jeg synes, at den mangler lidt power i forhold til vores gamle bil, men den kræver måske også, at den skal bruges på en anden måde.”

Christian Jensen og Søren Tøndborgs mekanikere er i disse dage i gang med at udbedre de opståede defekter, så man er klar til lørdagens løb, og selv om duoen stiller til start i en helt ny bil ved årets Danflex Huse Gjønge Rally, så bliver deres succesfulde køretøj fra 2006 alligevel at finde i feltet i år. Den er nemlig i stedet blevet overtaget af den tidligere Danmarksmester Jørgen Pilgaard, Ryomgård, der gør comeback i rallysporten sammen med sin gamle co-driver, Freddy Pedersen, Bjerringbro.

”Jeg har kørt ganske få kilometer i bilen, og jeg skal vænne mig til, at den er med firhjulstræk,” siger manden, der hele sin karriere har kørt i forhjulstrukne biler, som tillige aldrig har været udstyret med en turboladet motor. ”Jeg ved ikke, hvordan sådan en bil reagerer. Jeg er vant til, hvordan en forhjulstrækker reagerer, så det bliver en kæmpe udfordring at skulle lægge kørestilen om. Så er der jo også det berømte nøl fra turbo og det spark, man får bagefter. Det er en bil, der kræver sin mand, men den har sin force i de hurtige kombinationer og når bilen skal fra start eller skal ud af vinkelsving.”


Christian K. Jensen/Søren Tøndborg blev nummer to i den forrige udgave af Danflex Huse Gjønge Rally i denne bil. Den er også med i årets løb, blot kørt af de tidligere Danmarksmestre Jørgen Pilgaard/Freddy Pedersen.
(Foto: Morten Alstrup)

Og Jørgen Pilgaard er en erfaren herre. Mere end 150 rallyer har han tilbagelagt i karrieren, så han er klart den mest erfarne af de to kørere, som til Danflex Huse Gjønge Rally 2008 får deres Danmarkspremiere i nye biler.

”Christian er da vores spidskandidat,” siger Jørgen Pilgaard om det interne opgør. ”Men er chancen der, så skal jeg nok være der, og det kan Christian godt regne med.”

Sydsjællands Automobil Klub

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Søren Tøndborg
  • Subaru Rally Team DK
  • Vordingborg
  • 26/04/08 - Vordingborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: