Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Team Essex klar til næste udfordring

Le Mans
Series 

23/04/08 

I weekenden står Team Essex overfor sin næste udfordring. På den legendariske Monza-bane nordøst for Milano køres anden afdeling af Le Mans Series, og her skal det danske team for anden gang i år i direkte konkurrence med sin nye Porsche RS Spyder i LMP2-klassen.
 

Første gang var i begyndelsen af måneden, hvor man var tæt på sensation, da man lå til at vinde LMP2-klassen i Barcelona, indtil man blev påkørt af en af de langsommere GT2-biler.

”Vi rejser til Monza for at bevise, at vores præstation i første løb ikke var nogen enlig svale,” siger teamchef og kører John Nielsen. ”Vi forventer helt klart, at kampen i klassen denne gang kommer til at stå mellem de tre Porsche-teams og den nye Lola fra Sebah-teamet.”


Team Essex stiller i weekenden til start på Monza.
(Foto: Team Essex)

Team Essex’ internationale premiere endte trods de uforudsete problemer med en tredjeplads i klassen, der beviste, at mandskabet magter de nye udfordringer, man i år står overfor.

”I Barcelona havde vi naturligvis lidt nervøsitet, og der opstod et par småfejl ved vores pitstops, men alle vores folk har bevist, at de magter gamet, og jeg forventer helt klart, at både vi kørere og alle vores mekanikere arbejder fejlfrit i weekenden. En ting er nemlig helt sikker. I dette stærke feltet er der simpelthen ikke plads til fejl, hvis man skal gøre sig forhåbninger om at vinde,” slår John Nielsen fast.

Ligesom ved årets første løb deler John Nielsen og Casper Elgaard opgaven med at sidde bag rattet af den blå og lave Porsche i weekenden på Monza. Her gennemføres der først tre frie træninger over hver en time, inden man lørdag eftermiddag får tyve minutter til at sætte den omgangstid, der bestemmer startpositionen til søndagens løb over 1000 km.

”Jeg glæder mig meget til at komme ud at køre i bilen igen og bevise, at vi er med i toppen,” siger Casper Elgaard. ”Måske er vi ikke det hurtigste team over en enkelt omgang, men over den samlede løbsdistance står vi stærkt, og jeg er overbevist om, at vi vil kunne drage stor fordel af alle de erfaringer, vi høstede i Barcelona.”


Praktiske oplysninger om weekendens løb i Le Mans Series

Tidsplan:

Fredag 12.40 60 minutters fri træning
16.25 60 minutters fri træning
Lørdag 10.05 60 minutters fri træning
14.05 20 minutters kvalifikation for LMP1/LMP2
Søndag 09.00 20 minutters opvarmning
12.50 Start på Monza 1000 km
18.50 Seneste sluttidspunkt for løbet
TV-dækning af weekendens løb i Le Mans Series:

Søndag 12.30-15.00 Motors TV
12.45-13.15 Eurosport
17.00-19.00 Motors TV
23.00-23.30 Eurosport


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • John Elgaard Nielsen
  • Team Essex
  • Monza
  • 27/04/08 - Monza - Le Mans Series
  •