Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Subaru Motorsport Danmark

DM Rally 
24/04/08 

- starter rallysæsonen i front
Nordjyderne: Max Christensen og Mikael Kanstrup benyttede 2007-sæsonen som et konstruktivt læreår (rookier) i rally med firehjulstræk (4WD). På forhånd havde rallyparret fra Motorsport Nordjylland (MNJ) lagt sæson-strategien efter en slutplacering i top fem.
 

Dette blev indfriet til fulde med DM-bronze, efter at Subaru Motorsport Danmark havde været fremme og snuse til DM-sølvet.

- Sidste års slutspurt bevirkede samtidig en god seedning til DM-premieren 2008 på Sydsjælland sidst i april, forklarer Max Christensen. - Vi er derfor udpeget til at starte forrest i rallyfeltet i Danflex Huse Gjønge Rallyet, idet sidste års danske mestre: Morten Karl og Niels Jørgen Iversen (også fra MNJ) har valgt et sabbatår.


Max Christensen og Mikael Kanstrup satser på en flyvende start på 2008-rallysæsonen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Gjønge Rallyet har oplevet en årelang tradition inden for dansk rallysport, som i år bliver afviklet i sin 29. udgave.

- I al beskedenhed satser vi i 2008 på at bibeholde DM-laurbærrene i Nordjylland, fortsætter Max Christensen. - Pejlemærket er derfor en generalsejr i DM-premieren, som disker op med 115 km. hastighedsprøver nord for Vordingborg. Vi går dog ydmygt til opgaven, men når styrthjelmene først er på hovedet og starteren hejser dannebrog, så er adrenalinet virkelig i højgear.


Det nordjyske rallypar sigter målrettet efter DM-guld i 2008-rallysæsonen.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Max Christensen og Mikael Kanstrup fortsætter i deres Subaru Impreza WRX 4WD, som nordjyderne bygget i samarbejde med den mangedobbelte finske verdensmester og rally-ekspert: Tommi Mäkinen. Alle komponenter er opbygget til brug i en professionel rallybil, og er derfor identisk med de søsterbiler, som Tommi Mäkinen Racing indsatte i VM-serien 2007.

- Vi har været utroligt tilfredse med finishen i rallybilen samt den konstruktive support fra Tommi Mäkinen & Co., supplerer teamchef Kaj Christensen. - De traditionelle børnesygdomme i et nyt motorsports-projekt er vi blevet forskånet for, og har derfor kunnet lægge al konkurrence-energien i udforskningen af firehjulstrækkets og turbomotorens potentiale.


Max Christensen og Mikael Kanstrup kører stærkt under alle vejrbetingelser.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Under motorhjelmen i Subaru Impreza WRX 4WD'eren ligger en hidsig turbo-motor, som yder over 300 hestekræfter (HK). Til rallybrug er motoren dog droslet ned til 280 HK med et imponerende moment på 580 Nm.

Subaru Motorsport Danmark er i øvrigt godt forberedt til den stærke 2008-satsning. Nordjyderne er således i fuld gang med at klargøre tredje generations-udgaven af Subaru Impreza WRX 4WD'eren. I den nye rallybil har man opnået et lavere tyngdepunkt, og desuden er der sket en videreudvikling af gearkassen.

- Subaru’s racing ingeniører har ikke frigivet den ny rallybil endnu, konstaterer Kaj Christensen. - De sidste forbedringer er endnu ikke færdigtestet, hvorfor det vil være uklogt at satse alt på forhånd. Specielt når 2007-udgaven er så velkørende……

- Til DM-premieren er der anmeldt 9 rallyteams med firehjulstræk, oplyser co-driver Mikael Kanstrup.
- Her får vi utvivlsomt hård modstand af mærkekollegaerne: Christian K. Jensen / Søren Tøndborg samt Karl-Åge Jensen / Hans Marx i Subaru Impreza WRX 4WD. Et nyt spændende tiltag til 2008-rallysæsonen er den importørstøttede Peugeot 206 Super 2000, som i hænderne på rutinerede Brian Madsen / Henrik Vestergaard nok skal blande sig blandt firehjulstrækkerne. Desuden holder vi også kraftigt øje med Michael Pedersen / Claus Amstrup i Mitsubishi Lancer Evo. 9.


MNJ-rallyparret har fået overbevisende fart i deres Subaru Impreza WRX 4WD.
(Foto: Åge Kirketerp Jensen)

Max Christensen er berømt for sine knivskarpe finalenerver, hvorfor afslutningen på Danflex Huse Gjønge Rally 2008 falder helt i nordjydens smag:

- Rallyets længste prøve køres som andensidste og sidste konkurrencestrækning. Med sammenlagt lidt over 45 km. hastighedsprøve skal der virkelig køres maximalt til marginalerne for at score et frontresultat, men sådan er rally, når det er bedst.

Subaru Motorsport Danmark

Åge Kirketerp Jensen

Læs alt om Danflex Huse Gjønge Rally 2008 - DM1.
Læs mere om:
  • Max Christensen
  • Mikael Kanstrup
  • Sumo Motorsport
  • Vordingborg
  • 26/04/08 - Vordingborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: