Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SR1 Challenge

Nu kører Aquila'en

SR1 Challenge 
21/04/08 

- opdateret med video
Der blev skrevet både dansk bilhistorie samt dansk motorsportshistorie i går eftermiddags på Padborg Park, det skete da den dansk designede og byggede racersportsvogn Aquila SR1 kørte sin jomfrutur.
 

Forud for det historiske øjeblik er gået mange måneders intenst arbejde, løsning af mange problemer, venten på underleverandører samt mange søvnløse nætter for folkene bag projektet - Dan Suenson, Jens Enemark og Anders Bonde samt selvfølgelig alle deres utrættelige hjælpere hos Aquila Racing Cars i Gram.
Men alt dette blev glemt for en stund i går, da BMW M5 motoren bag i Aquila raceren sendte bilen rundt på sine første omgange på Padborg Park.


Dan Suenson bag rattet i Aquila SR1 raceren på sin 'jomfru-tur' på Padborg Park.
(Foto: Motorsporten.dk)

Det var 'ankermanden' i selve byggeprojektet Dan Suenson der foretog den første prøvekørsel i Aquila SR1 raceren, og selv om det kun blev til et par omgange, var de fremmødte imponeret over den fart bilen præsterede 'lige ud af æsken'!
Med tanke på at det var de første meter bilen rullede ved egen kraft, samt at der af samme årsag ikke havde været arbejdet med setup, viste SR1'eren sig både hurtig og stabil - det lover godt for fremtiden.


For Jens Enemark blev prøveturen kort, men alligevel var humøret højt!
(Foto: Motorsporten.dk)

Efter lidt justering af dæktryk kom turen til Jens Enemark, hans tur i Aquila'en blev kort, da problemer med gearskiftet satte en stopper for løjerne.
Dette kunne dog på ingen måde tage glæden fra teamet, bilen havde kørt sine første omgange, gearproblemet ligger i en komponent fra en underleverandør og dermed ikke i selve konstruktionen.


Aquila SR1'eren trilles ud af traileren.
(Foto: Motorsporten.dk)

Med erfaringen fra den første prøvekørsel, samt den gejst den gav alle de involverede parter, fortsætter færdiggørelsen af de næste biler i serien i dag og ifølge Dan Suenson forventer man at kunne levere de første biler, til de ventende kunder i denne uge.
Dermed er der lagt op til at vi kan se flere Aquila racere på banen den kommende weekend, hvor deltagerne i SR1 Challenge serien får en testmulighed på Jyllands-Ringen i forbindelse med DTC præsentationen og Ferrari Days.


Alex Frideriksen fra Aquila Racing Cars har sendt os dette videoklip fra SR1'erens premiere tur:

Start


Læs alt om Aquila SR1 projektet.


Hr. Nielsen

Læs mere om:
  • Dan Suenson
  • Jens Enemark
  • Padborg Park
  •