Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Jan Magnussen: I år skal det være

Danish
Touringcar
Challenge 

15/04/08 

2008 bliver Jan Magnussens fjerde sæson med Team Den Blå Avis i Danish Touringcar Championship og tredje sæson i træk bag rattet i en BMW 320. Alle årene har Magnussen været titelkandidat til det sidste, også selvom det har været op ad bakke, da Big Mags engagementer i amerikansk motorsport ofte bryder ind i det danske løbsprogram. Det er også tilfældet i år, men Magnussen er optimist før sæsonen.
 

- Nu er det andet år i træk, at vi kører med samme setup, hvor Alternative Engineering i Slangerup skal bygge og servicere bilerne, og det er tredje år for mig i BMW, så vi har en masse samlet viden at trække på nu, som vil komme os til gode. Det er helt klart en styrke for os, siger Jan Magnussen.


(Foto: Kim Igel)

Magnussens kontrakt med det amerikanske Corvette Racing, som han blandt andet stiller til start i Le Mans for, betyder, at han er forpligtet til at deltage i et løb i den amerikanske løbsserie, når der køres anden afdeling af DTC på Ring Djursland.

- Jeg ved, at jeg efter løbene på Ring Djursland skal jagte de førende. Men jeg må bare prøve at score så mange point før det løb, så jeg kan begrænse tabet, siger Jan Magnussen.

Og netop det at kunne begrænse pointtabet, når Magnussen er fraværende på Ring Djursland, skal den nye holdkammerat Martin Jensen fra Albertslund sikre.

- Jeg kender jo Martin fra da vi kørte for Peugeot i DTC, og vi har det rigtig godt sammen, så det bliver godt, siger Jan Magnussen.

- Jeg har jo arbejdet med både Jan og mekanikerne før, og det bliver dejligt at skulle køre ræs med dem igen. Jan og jeg supplerer hinanden rigtig godt, og jeg har kendt ham længe, så derfor ved jeg også, at vi kan dele lidt viden om bilen og om hvordan den skal køres. Det er klart, at jeg nu ikke skal jage Jan Magnussen længere - nu skal jeg slå ham, da jeg sidder i en bil magen til. Men jeg har altid store ambitioner, og nu hvor jeg får noget af det bedste materiel, er der ikke nogen undskyldninger, siger Martin Jensen.

Team Den Blå Avis har kun prøvet de to nye BMW 320si-racere ved en enkelt dags test. Men trods den relativt korte tid i de nye biler er førstehåndsindtrykket godt.

- Vi har kørt en gang i bilen, og selvom der lå frost og vi tog det stille og roligt om formiddagen, så kunne vi køre bilerne lidt mere om eftermiddagen. Og jeg kan da allerede mærke, at der er sket forbedringer både med undervogn og med motoren, siger Jan Magnussen om sin nye BMW 320si.

Team Den Blå Avis

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Team Den Blå Avis
  •