Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Go Kart

Nørtoft til 1. afdeling af Tysk Mesterskab

Go Kart 
15/04/08 

For Jacob Nørtoft blev den tyske sæson for alvor åbnet med deltagelse i første afdeling af DKM (tysk Kart Mesterskab) på Schumachers Kart Hjemmebane i Kerpen.
 

Efter lidt problematisk træning hvor farten ikke rigtigt indfandt sig som forventet var en 17’ne plads ved tidtagningen ganske godt omend Jacob Nørtoft havde håbet på en noget bedre placering.

De tre kvalifikationsheat blev overstået med en 17’ner, en 3’er og en 15’ner i sidste heat, hvor han på sidste omgang blev kørt af fra en 4’er. Disse placeringer udløste kvalifikation direkte til finalerne som samlet 17’ner.

Prefinalen, eller ”Sprinten” som det hedder på de kanter, blev afviklet i kraftig regn, normalvis et føre der passer Jacob rigtigt godt, men de gode takter i regnvejr fra morgenstundens Warm Up som anden hurtigst, blev ikke helt fulgt til dørs, selv om Jacob formåede at avancere fra sin start som 16’ner til slutplacering som 10’er.


Opligningen til finalen hvor Jacob, med helt sort hjelm, lige akkurat kan skimtes i fjerde start række samt Michelle Gatting i anden startrække med nr. 61.
(Foto: Silup)

Finalen blev alt andet end vellykket, da han allerede i første sving røg af banen og kom ind igen som 24’er. Jacob fandt sit velkendte gå på mod frem og kæmpede det bedste han har lært, hvilket bragte ham frem til en 8’er. Denne placering holdt frem til sidste sving, hvor en af konkurrenterne mente at det var tid Jacob blev kørt af igen. Afkørslen betød at Jacob endte som han begyndte med en slutplacering som 10’er og lidt point til kontoen i det samlede mesterskab hvor han efter weekendens afdeling nu ligger placeret som nr.10.

Som Jacob efterfølgende sagde: ”Ærgerligt med den meget hårde kørsel, som slet ikke ses og accepteres andre steder, men det er nu engang vilkårene - så må man bare hænge på det bedste man kan, men det ville nu have været dejligt med en top 5 resultat her hvor vi i denne weekend har fået Herrenknecht AG, et stort tysk selskab der producere Tunnelboremaskiner, som sponsor for den tyske sæson.”

Silup


Læs mere om:
  • Jacob Nørtoft
  •