Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Volkswagen Polo Cup Tyskland

Kennie's ADAC VW Polo Cup debut

Polo Cup - DE 
16/04/08 

Optakten til racerkøreren Kennie Frydkjær Jensen's (Fredensborg) debut på den internationale motorspots-scene har mildt sagt været elendig.
 

Løftebrud, forvirring og chrash har i stor grad præget sæson-'forberedelserne' og det var derfor med dæmpede forventninger at Kennie Frydkjær Jensen i den forgangne week end debuterede ved første afdeling af ADAC Volkswagen Polo Cup på sydtyske Hockenheim Ring.


(Foto: Natascha Theisen)

Til trods for at Kennie Frydkjær Jensen først blev endelig tilmeldt til Cup'en få dage inden åbningsløbet, var der med vanlig tysk grundighed styr på racer og stort set alle detaljer ved ankomsten til Hockenheim fredag middag - og det, der ikke var styr på, kom på plads indenfor de første par timer, hvor en horde af velmenende tyskere sendte Kennie fra det ene sted til det andet på inderkredsen: Kontrol af dokumenter, endelig indskrivning til klassen, foto, sæde- og sele-indstilling etc, etc.
Alt det, som hans konkurrenter havde ordnet enten via post, mail eller ved testen i Oschersleben i marts.

Lørdag skulle Kennie så sidde i en racerbil for første gang siden sit voldsomme crash to uger tidligere, hvor han på Jyllands Ringen 'flippede rundt' i en Peugeot Spider og landede med hjulene opad - og efterfølgende måtte tilbringe et døgn på Silkeborg Sygehus (Heldigvis 100% uskadt!).
Formiddagens frie træning forløb tilfredsstillende - uden dog på nogen måde at være prangende: Kennie blev 17. hurtigst - godt 3½ sekund fra hurtigste mand, Andreas Simonsen (Sverige), men dog stadig godt fem (!) sekunder hurtigere end de langsomste!

Og, så var Kennie i gang igen - eller?
Næ, ikke helt, for eftermiddagens kvalifikation forløb ikke særligt tilfredsstillende:
"Jeg ved sgu ikke hvad der skete! Jeg kunne overhovedet ikke finde rundt på banen, lavede den ene kørefejl efter den anden, missede gearskift, bremsede for sent, eller for tidligt, eller bare forkert - og hver gang bilen skred bare en lille smule ud, dukkede Peugeot-chrash'et op og jeg blev helt stiv i kroppen" - sagde Kennie efter at han blot blev nummer 22 i kvalifikationen - næsten fire sekunder efter pole-sitter, Sebastian Voges (Tyskland).


(Foto: Natascha Theisen)

Men, da starten gik søndag kl. 09.00 viste Kennie Frydkjær Jensen som så ofte før, at når det virkelig gælder, så!
I vanlig stil 'syede' han sig op gennem feltet og sluttede på en - efter omstændighederne - tilfredsstillende 13. plads; som den kører i feltet, der avancerede flest pladser og med en 'bedste omgang' der lå blot 1½ sekund fra dagens hurtigste.

"Jeg fik en rimelig start og vandt et par pladser, men valgte at tage den 'lidt' med ro de først par omgange, for ikke at blive indblandet i 'noget skidt'. Men efterhånden som løbet skred frem fandt jeg Polo-rytmen igen, og kørte et af de sjoveste racerløb jeg nogensinde har kørt - og nok også det klogeste!" udtalte en glad og tilfreds debutant umiddelbart efter løbet.

Allerede i den kommende weekend går det igen løs, når anden og tredie afdeling af Polo Cup'en afvikles på banen i Oschersleben.
Der vil være træning om fredagen, dobbelt tidtagning og første race om lørdagen, og andet race søndag formiddag.

Vitesse Racing
Kurt Rene Jensen


Læs alt om Polo Cup løbet på Hockenheim.
Læs mere om:
  • Kennie Frydkjær Jensen
  • Vitesse Racing
  • Hockenheim
  • 13/04/08 - Hockenheim - Polo Cup - DE
  •