Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Moto GP

Sensationel sejr til debutant

Moto GP 
16/04/08 

Selv den 7-dobbelte verdensmester, mega stjernen Valentino Rossi måtte kapitulere:
På den portugisiske Estoril Grand Prix racerbane var det den blot 20-årige debutant og team-kammerat til Rossi i Fiat Yamaha teamet, spanieren Jorge Lorenzo, som tog sejren i årets 3. løb i MotoGP verdensmesterskabet.
 

Med sejren bragte Lorenzo sig sensationelt i føring af VM-kampen – det portugisiske Grand Prix er blot det tredje MotoGP VM-løb for Fiat Yamaha køreren.


MotoGP debutanten, Jorge Lorenzo, kørte sensationelt sin Fiat Yamaha til sejr i Portugals Grand Prix.
(Foto: Vivi Siiger)

Grand Prix’et fandt sted søndag eftermiddag efter en weekend, hvor Lorenzo igen havde imponeret MotoGP verdenen. Lorenzo har startet i pole-position – dvs. bedste startposition – i samtlige årets tre Grand Prix’er. At det ”først” er nu, han kunne sejre, har formentlig mest at gøre med, at præstationerne i sig selv var mere end hvad også Lorenzo havde ventet.

”Men næste gang er det min tur,” mente Valentino Rossi efter løbet. Om det kommer til at gå sådan, vil først tiden vise. Lorenzo’s landsmand, Daniel Pedrosa var nemlig også stærkt kørende og formåede at køre sin Honda ind på 2.pladsen i Estoril.

Præstationerne er skelsættende i MotoGP. Lorenzo er den første debutant nogensinde, der har vundet kvalifikationskørslerne i sine første tre Grand Prix’er i topklassen. Efter sejren i Portugal er han også den yngste kører nogensinde, som har været på podiet i sine første tre MotoGP løb – hidtil var det Pedrosa, der havde den rekord.

Det portugisiske Grand Prix var weekend’en igennem præget af kraftig vind og skift mellem sol og regn. I selve MotoGP løbet var det stort set tørt og vejrguderne fik ikke lov til at øge væsentlig indflydelse på resultaterne.

Næste Grand Prix finder sted om små tre uger i den første weekend af maj. Det sker på højfarts banen ved Shanghai i Kina og hér er det slet ikke utænkeligt at Valentino Rossis spådom går i opfyldelse. Den regerende verdensmester, Casey Stoner, har nemlig haft særdeles vanskeligt ved at fastholde sin dominerende position. Han vandt sæson premieren i Qatar, men har i de sidste to Grand Prix'er haft svært ved at finde tempo’et. I Portugal blev han nr. 6 og han ligger sammenlagt på 4. pladsen i VM.

Resultat, Portugals Grand Prix
3. afd. af MotoGP VM, Estoril, 13. April 2008:

1. Jorge Lorenzo (SPA), Fiat Yamaha, 45m53,089s
2. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, +1,817s
3. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, + 12,723s
4. Colin Edwards (USA), Yamaha, +17,223s
5. John Hopkins (USA), Kawasaki, +23,752s
6. Casey Stoner (AUS), Ducati, +26,688s

VM-stillingen efter weekend’ens løb:
1. Jorge Lorenzo (SPA), Fiat Yamaha, 61 pts.
2. Daniel Pedrosa (SPA), Honda, 61 pts.
3. Valentino Rossi (ITA), Fiat Yamaha, 47 pts.
4. Casey Stoner (AUS), Ducati, 40 pts.
5. James Toseland (GBR), Yamaha, 29pts.
6. Loris Capirossi (ITA), Suzuki, 26 pts.

Scandinavian Racing Press
i samarbejde med Eurosport og Fiat Yamaha

Vivi Siiger og Søren Clauding


Læs mere om:
  • Estoril
  • 13/04/08 - Estoril - Moto GP
  •