Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

American Le Mans Series

Long Beach - preview

ALMS 
15/04/08 

American Le Mans Series3. afdeling af American Le Mans Series
3. afdeling af American Le Mans Series køres på bybanen i Long Beach ved Los Angeles i Califonornien, og der er tale om et udpræget sprint løb, da løbet kun vare 1 timer og 40 minutters.
 

I LMP1 klassen vil vi formodentligt igen se Audi Sport North America som det dominerende team, men de er langt fra sikre på at kunne vinde dette løb.


Vil Audi'erne dominere LMP1 klassen på Long Beach?
(Foto: Motorsporten.dk)

Vi har flere gange set Penske Racing dominere American Le Mans Series løbene med deres LMP2 racere, og jeg tror at dette løb ligger til en Penske sejr.
De ville formodentligt kunne nøjes med et pitstop, hvorimod Audi'en skal i pit 2 gange, og det kan blive helt afgørende i dette løb.

Hele feltet det kommer til start består af 28 biler fordelt på 4 klasser:

  • LMP1 = 4
  • LMP2 = 8
  • GT1 = 2
  • GT2 = 14
Generelt bliver det meget spændende i LMP2 klassen hvor kampen imellem 4 Porsche RS Spyder og 3 Acura ARX-01B, selvom jeg tror at Porschen er den bedste bil, så er Acura'en bestemt ikke dømt helt ude.


Penske Porsche LMP2 teamet gør klar til igen at tage kampen op med de noget kraftigere LMP1 racere.
(Foto: Motorsporten.dk)

GT1 klassen er nærmest ikke værd at skrive om.
Klassen består af 2 Chevrolet Corvette C6.R hvoraf Jan Magnussen sidder i den ene, og hvem af de to biler der vil vinde er bestemt ikke forudsigeligt.


Jan Magnussen skal 'kun' køre mod teamkollegaerne i GT1 klassen.
(Foto: Motorsporten.dk)

GT2 klassen består, som så mange gange tidligere, af rigtig mange Porsche 911 GT3 RSR og Ferrari 430 GT racere, her jeg vurdere at Risi Competizione er favorit med Tafel Racing og Flying Lizard Motorsports som 'runners up'.


Tafel Racing er blandt favoritterne i GT2 klassen.
(Foto: Motorsporten.dk)

3. afdeling af American Le Mans Series køres på lørdag fra klokken 15:45 til 16:05 lokal tid.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Long Beach
  • 19/04/08 - Long Beach - ALMS
  •