Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Optimale betingelser for Martin Jensen

Danish
Touringcar
Challenge 

12/04/08 

Når DTC-feltet slippes løs til første afdeling af DTC 2008 sæsonen, bliver det med Jan Magnussen og Martin Jensen som kørere for Team Den Blå Avis i deres BMW 320si racere. De to nye teamkammerater kørte senest i samme team i 2004 for Peugeot Statoil Motorsport, og nu genforenes de til den kommende sæson.
 

Team og biler er netop offentliggjort ved et sponsor- og presseevent i Slangerup, hvor kørere og teamets nye farver er vist frem.

Som ny mand i teamet, kommer der til at ske mange forandringer for Martin Jensen, men flere vil dog synes velkendte. Med Team Den Blå Avis´ tekniske mandskab fra Alternative Engineering kobles Martin på det mandskab, han senest arbejdede sammen med i 2005.


Martin Jensen glæder sig til at arbejde i et velforberedt team.
(Foto: Kim Igel)

Og kendskabet til Magnussen er særdeles godt efter tre sæsoner som kollegaer hos Peugeot.

- Jeg har jo arbejdet med gutterne fra Slangerup før, og det bliver dejligt at skulle køre ræs med dem igen. Jan og jeg supplerer hinanden rigtig godt, og jeg har kendt ham længe, så derfor ved jeg også, at vi kan dele lidt viden om setup, siger Martin Jensen.

Fordelene ved at forny de gamle bekendtskaber kan dog også medføre lidt ekstra pres for Martin Jensen, hvis bedste placering i DTC er en samlet tredjeplads.

- Det er klart, at jeg nu ikke skal jage Jan Magnussen længere - nu skal jeg slå ham, da jeg sidder i en bil magen til. Men jeg har altid store ambitioner, og nu hvor jeg får noget af det bedste materiel mer der ikke nogen undskyldninger, siger Martin Jensen.

Første gang i DTC med baghjulstræk
Med skiftet til Team Den Blå Avis følger også et skifte fra Honda til BMW. Det er dermed første gang, at Albertslund-køreren stiller til start i DTC med træk på de bagerste hjul. Et skifte, som mange nok vil følge med interesse.


Et skifte til baghjulstræk er ingen hindring for Martin Jensen.
(Foto: Kim Igel)

- Jeg har jo kørt adskillige biler med baghjulstræk tidligere, herunder både BMW og Porsche i den amerikanske Le Mans serie. Men det bliver da spændende at skifte til baghjulstræk og se, hvor hurtigt jeg kan omstille mig. Jeg har gode erfaringer med at køre forskellige biler, og fx tager det mig typisk to-tre omgange, så er jeg omstillet fra en DTC-racer til den Ferrari 430, som jeg også kørte løb i sidste år, siger Martin Jensen om sit skifte til BMW til den nye sæson.

Det bliver på samme tid et skifte til helt nye rammer hos Team Den Blå Avis, der i 2008 tager hul på fjerde sæson i DTC.

- Det bliver super godt hos Team Den Blå Avis. Jeg ved, at der er styr på tingene, så nu kan jeg igen nyde at køre ræs og bare gøre det, jeg gerne vil. Jeg får optimale betingelser hos et team, der altid kommer forberedt til tests og løb, slutter han.

DTC starter med åbningsløbet på FDM Jyllandsringen den 4. maj 2008. Ottende og sidste afdeling er DM-Finalen samme sted den 12. oktober.

Team Den Blå Avis


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Martin Jensen
  • Team Den Blå Avis
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her