Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Langstreckenpokal

Sæsonstart for GRC Racing

Langstreckenpokal 
11/04/08 

GRC Racing er klar til lørdagens VLN-løb på Nürburgring. Frostvejr og sne betød at seriens første afdeling blev aflyst, forberedelserne kunne have været bedre.
 

Vinteren er blevet brugt på at få styr på de to nye biler, Aston Martin N24 og BMW 120D. To langdistanceracere som GRC Racing satser på topplaceringer med i 2008. Allerede i slutningen af marts var teamet klar til at teste løbsformen mod 230 andre biler, og over det dobbelte antal kørere. Men sne og frost ødelagde mulighederne for race på Nürburgring. Det samme har desværre været tilfældet ved næsten alle de planlagte træningssessions, fortæller teamchef Jan Kalmar:

”Vi har justeret bilerne på et utal punkter i vinteren, men desværre har vi haft elendigt vejr hver gang, vi har haft planlagt en test. Det er jo ikke for sjov, at Eifelbjergene omkring Nürburgring bliver kaldt ’Det Grønne Helvede’. Men i år har det altså været lige i overkanten. Specielt fordi vi nu har rigtigt gode muligheder for træning lige uden for værkstedet. Det er altså bare ikke blevet til så meget. Dog tyder noget på at vejrguderne er med os i dag, vi tester nemlig på livet løs på flyvepladsen.”


Endnu en test bliver ødelagt af snevejr. Samtidigt er det lidt besværligt at få dækkene rigtigt varme, når det er minusgrader hele døgnet.
(Foto: GRC Racing)

Selvom det ikke er blevet til mange testkilometer, så er målet alligevel en placering i top tre i klassen for teamets Aston Martin. Men som altid i race gælder citatet:
To finish first, first you have to finish!
Og på Nürburgring med 230 andre biler, 500 spændte kørere der alle bare vil have sæsonen skudt i gang, så er der rigeligt at holde øje med banen rundt. For GRC Racings kørere, Jacob Thomsen, Jan Kalmar og Stewart Stjernholm bliver det altså lidt en balancegang. Der skal kæmpes om placeringerne, men bilen skal også nå i mål uden at spilde for lang tid i pitten. Især nu hvor der er fire identiske Aston Martin Vantage på banen.

Selvom det er sæsonens første løb, så kommer GRC Racing kun til at køre med en bil, teamets Aston Martin, forklarer Jan Kalmar:
”I allersidste øjeblik har vi fået et kørerafbud, og det er altså næsten umuligt at køre alle fire timer alene i bilen, så derfor kommer BMWen ikke til start i løbet kun til fredagstræningen. Det er bare brandærgerligt. Hvis der er en kører derude med tid og lyst, så kontakt mig hurtigst muligt!”


Det bliver sæsonstart med kun én bil.
(Foto: GRC Racing)

Tidstagningen starter lørdag klokken ni og selve løbet klokken 12. Hvis der er nogen der er interesserede i at komme ned og se hvordan sådan et langdistanceløb afvikles, så send os en mail: jan@grc.as

Hvis I ikke kan komme ned på selve banen, så kan I fra lørdag læse mere om GRC Racing på vores nye hjemmeside.

GRC Racing
Mikkel Pærremand


Læs mere om:
  • Jan Kalmar
  •