Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Le Mans Series

Team Essex er klar til sit første løb

Le Mans
Series 

05/04/08 

- i Le Mans Series
Lørdag eftermiddag var Team Essex første gang ude i en kvalifikation til et Le Mans Series-løb, hvor det gjaldt om at sætte den tid, der bestemmer startpositionen til søndagens løb på Grand Prix-banen i Barcelona. Slutfacit blev, at det danske team starter som nummer 11 på gridden og som fjerdebedste mandskab i LMP2-klassen.
 

”I Le Mans Series dikterer reglementet, at man skal starte løbet med det sæt dæk, som man sætter sin tid på i tidtagningen, og det betyder, at man reelt set kun har en enkelt omgang til at sætte tiden på, hvis ikke man skal ødelægge dækkene til løbet,” forklarer teamchef John Nielsen.

Strategien var derfor klar. At have is i maven i den tyve minutter lange tidtagning og lade størstedelen af det øvrige felt køre, hvorefter man efter otte minutter ville sende Casper Elgaard af sted, så mængden af racerbiler ville være begrænset på asfalten.

”Det startede rigtig godt for mig,” fortæller Casper Elgaard. ”Da jeg kom ind på langsiden efter min opvarmningsomgang og skulle i gang med min flyvende omgang, havde jeg vel 60 meters afstand op til bilen foran mig, som også jagtede en tid. Det virkede perfekt, men da vi kom halvvejs rundt på omgangen, var der en af Lolaerne, som stod på tværs af banen, så vi måtte undvige. Jeg valgte derfor at køre i pit, vente lidt, men da jeg så skulle gøre et nyt forsøg, kom det røde flag ud, fordi man simpelthen måtte stoppe tidtagningen for at få Lolaen fjernet. Det er desværre, hvad der kan ske.”

At grundideen i Team Essex’ strategi ikke var helt forkert, beviste Van Merksteijn Racing, der er de værste modstandere i LMP2-klassen. Hvor Team Essex valgte at køre på banen efter otte minutter, gjorde Van Merksteijn Racing det efter ti minutter, og de undgik derfor problemerne, hvilket gav holdet en meget sikker bedste tid i LMP2-klassen.

”Ideen i vores strategi var god nok. Vi blev bare bremset af nogle ting, som ingen kan forudse, så vi er stadig meget fortrøstningsfulde til i morgen, for løbet er jo langt,” konkluderer John Nielsen efter tidtagningen.


Casper Elgaard starter løbet i morgen for Team Essex.
(Foto: Team Essex)

”Det bliver Casper, som starter i bilen i morgen, og planen er så, at han skal køre de to første stints. På den måde kan jeg koncentrere mig om at supervise vores mekanikere ved det første pitstop, så vi også her får lagt en god linie.”

Første afdeling af Le Mans Series starter søndag klokken 11.35, og løbet forventes at være afsluttes efter lidt mere end fem timers kørsel, når der er tilbagelagt 1.000 km. Dog er klokken 17.35 sat som det absolut seneste sluttidspunkt.


Læs mere om:
  • Casper Elgaard
  • John Elgaard Nielsen
  • Team Essex
  • Circuit de Catalunya
  • 06/04/08 - Circuit de Catalunya - Le Mans Series
  •